Falsk bombetrussel mot museum i Sverige

Det Moderna Museet i Sverige ble evakuert etter at en mann ringte inn en bombetrussel.

BOMBETRUSSEL: En mann har ringt inn en bombetrussel til Det Moderna Museet i Stockholm. Grunnen skal angivelig være etter at kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth delte opp en kake av en svart kvinne, og at museet skal være rasistisk. Foto: Facebook
BOMBETRUSSEL: En mann har ringt inn en bombetrussel til Det Moderna Museet i Stockholm. Grunnen skal angivelig være etter at kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth delte opp en kake av en svart kvinne, og at museet skal være rasistisk. Foto: FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det moderna Museet i Stockholm ble evakuert etter en bombetrussel, melder Sydsvenskan.

En mann skal ha ringt inn til museet og fortalt på engelsk at en bombe er plassert et eller annet sted på museet, og at dette ikke er en spøk, forteller svensk politi.

Mannen som skal ha ringt inn bombetrusselen, mener museet er rasistisk, melder politiet til aftonbladet.se.

Ved 20-tiden var politiet fortsatt på stedet med bombeteknikere og bombehunder, men det viste seg at trusselen var falsk.

Hendelsen er anmeldt og skal etterforskes av politiet på Norrmalm, sier befal Anders Jönsson ved lensmannskontoret.

Politiet fikk meldingen rundt klokka 16.00.

Kakebråk Det hele startet forrige søndag, da kulturministeren Lena Adelsohn Liljeroth skal ha delt opp en kake, formet som en svart kvinne, i anledningen World Art Day. Kitimbwa Sabuni fra Afrosvenskarnas riksforbund krevde etter dette at kulturministeren skulle gå av.

Tirsdag ettermiddag besøkte Dronning Silvia og kona til den finske presidenten, Jenni Haukio museet. De var der for å overvære utstillingen «Paralelle verdener».

Bombetrusselen ble ringt inn etter dronningen og presidenfrua forlot museet, melder hoffets pressesjef Bertil Ternert til TT.