BOMBETRUSSEL: Terminal 2 på flyplassen Arlanda er stengt etter at en passasjer skal ha uttalt at han hadde sprengstoff i bagasjen. Dette bildet er fra februar da en bombetrussel ble rettet mot et passasjerfly. Foto: FREDRIK PERSSON / TT / NTB scanpix
BOMBETRUSSEL: Terminal 2 på flyplassen Arlanda er stengt etter at en passasjer skal ha uttalt at han hadde sprengstoff i bagasjen. Dette bildet er fra februar da en bombetrussel ble rettet mot et passasjerfly. Foto: FREDRIK PERSSON / TT / NTB scanpixVis mer

Falsk bombetrussel på Arlanda

En terminal ble stengt av og flyreiser ble utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To passasjerer ble i formiddag stoppet på flyplassen Arlanda utenfor Stockholm etter at han ene uttrykte at han hadde sprengstoff i bagasjen sin.

- En mann har blitt tatt med til avhør, sier politiets pressetalsmann Sven-Erik Olsson til Expressen.

Politiet fikk melding om episoden litt etter klokka 11.00 i dag.

- Det er en av passasjerene som uttalte seg på en måte at det ble nødvendig for en nærmere undersøkelse. Vi valgte det sikre før det usikre, sier Olsson.

Hele Terminal 2 ble avsperret og fly ble omdirigert til Terminal 5. Litt etter klokka 13.00 ble avsperringen opphevet og bombealarmen avblåst.

Sprengstoff i bagasjen - Det var en av mennene som sa han hadde noe farlig i bagasjen sin. Hvordan den andre personen er involvert vet jeg ikke enda, sier Olsson.

Ifølge Charlotte Periasamy på swedavias pressekontor har politiet vurdert trusselen som alvorlgi og Terminal 2 har blitt evakuert for reisende. Flyreiser til og fra London kan bli påvirket.

- Vi kan ikke si noe sikkert på dette tidspunktet. Det kommer an på hva lang tid det tar for politiet, men det er klart det kan påvirke avganger, sier hun.

Saken oppdateres.