Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk bøssebærer forsøkte å lure rådmannen i Moss

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Først søndag skal de offisielle bøssebærerne starte innsamlingen til årets TV-aksjon, men allerede lørdag var falske bøssebærere i sving. I Moss ble rådmannen forsøkt lurt.

- Kvinnen banket på døren og strakte ut en gråhvit bøsse som kunne minne om bøssen til TV-aksjonen. Hun snakket ikke norsk, men viste fram en legitimasjon med bilde og et fornavn, men den var åpenbart falsk, forteller rådmann Hans Birkeland i Moss til NRK.

Både rådmannen, TV-aksjonen og politiet advarer nå folk mot å gi penger til falske bøssebærere.

- Dette har helt klart vært en falsk bøssebærer. Vi har ingen bøssebærere ute før søndag. Generelt skal det heller ikke være bøssebærere i det offentlige rom før aksjonsdagen. Eventuelle dispensasjoner skal være godkjent og vurdert på forhånd, og det er svært få slike dispensasjoner som gis, sier leder for TV-aksjonen i Østfold, Giggi Langfeldt.

Langfeldt sier at publikum må forsikre seg om at bøssene har korrekt dekor og at bøssebærerne har en identitetslapp på seg. Nummeret på identifikasjonslappen skal stemme overens med nummeret på bøssedekoret.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling