Falsk el-kontrollør angrep rullestolbruker (51)

Like før klokka 13 på Smestad i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En funksjonshemmet mann (51) ble ranet i leiligheten sin i Monolittveien 70 på Smestad i Oslo like før klokka 13 i ettermiddag. Politiet mottok melding om hendelsen 12.44.

- En 51 år gammel mann ble oppsøkt av to personer. Den ene kom inn og hevdet at han skulle sjekke strømmen. Deretter ble mannen slått og frastjålet blant annet et pengebeløp og en telefon, sier operasjonsleder Stig Tonsjø i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen, som sitter i rullestol, kom uskadd fra overfallet. Han har fortalt at de to mannspersonene, som trolig er av øst-europeisk opprinnelse, stakk fra stedet.

- Vi ser svært alvorlig på saken. En mann som sitter i rullestol er fysisk angrepet og fratatt ting, sier Tonsjø.

Politiet har både krimteknikere og etterforsker på åstedet, og jakter nå etter de to gjerningspersonene i oslo-gatene.

Dagens ran har mulig sammenheng med to liknende hendelser i Oslo i går. Politiet fikk i 18-tida i går melding om innbrudd i to boliger i Gamle Enebakkvei på Skullerud.  

I den ene leiligheten ble en kvinne i 80-åra funnet død. Etter alt å dømme har hun dødd under innbruddet, og politiet setter nå store ressurser inn på å løse saken.

Ifølge Dagbladet.no\'s opplysninger er innbruddstyven en mann som oppsøker eldre i området og utgir seg for å være fra «E-verket», slik at han kommer inn. Deretter robber han dem for verdier og stikker av.

Politiet sier kvinnen trolig ikke er utsatt for vold, men kan ha dødd av sjokk.

Falsk el-kontrollør angrep rullestolbruker (51)

- Vi vil ikke spekulere i om det er en sammenheng mellom dagens ran og den episoden vi hadde i går. Nå jobber vi operativt med denne ranssaken, så får vi se om vi finner noen sammenheng i etterkant, sier operasjonsleder Stig Tonsjø til Dagbladet.no.


Dagbladet.no kommer med mer.