- Falsk fasadebygging forgifter skolen

Det mener barneskolelærer Vidar Green i Oslo.

VERDILØST: - Kartleggingen blir helt verdiløs, når noen øver i ei uke, noen i to måneder, noen legger bort pensum, mens noen skoler ikke øver i det hele tatt, sier lærer Vidar Green om de nasjonale prøvene i lesing, regning og engelsk lesing. Foto: Steinar Buholm
VERDILØST: - Kartleggingen blir helt verdiløs, når noen øver i ei uke, noen i to måneder, noen legger bort pensum, mens noen skoler ikke øver i det hele tatt, sier lærer Vidar Green om de nasjonale prøvene i lesing, regning og engelsk lesing. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lærer Vidar Green er barneskolelærer i Groruddalen, og en av dem som er intervjuet i Magnus Marsdals nye bok «Kunnskapsbløffen».

Boka kritiserer resultatjaget i skolen, som Marsdal mener fører til juks, snever pugging - og elever som sliter med å henge med.

«Påfallende», skriver Marsdal om at over 62000 norske grunnskoleelever anslås å ha blitt henvist til pedagogisk-psykologisk utredning i skoleåret 2010/2011. Det er nesten en dobling på fire år.

- Kjør på Vidar Green er enig med Marsdal i at resultatjaget og den utbredte testingen av elevene går ut over undervisningen.

- Denne falske fasadebyggingen er en tidstyv av dimensjoner, sier han til Dagbladet.

Han sier at alle lærerne på hans skole mener det samme.

- Da jeg fortalte at jeg skulle snakke med Dagbladet, sa de: «Kjør på, så kommer vi kanskje etter», sier Green. Han vil ikke ha sin egen skoles navn på trykk, fordi han mener den er blant de bedre og ikke fortjener å henges ut. - Verdiløs kartlegging Green tror ikke politikerne er klar over situasjonen som den utbredte testingen av elevene fører til, og som han mener «forgifter» skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer