Falsk gaveoppfordring til Leger Uten Grenser på Facebook

- Kontonummeret er ikke vårt. Det er registrert på en privatperson, sier Leger Uten Grenser.

FEIL KONTONUMMER: Denne meldingen spres nå på Facebook, men kontonummeret det oppfordres å gi penger til, tilhører ikke Leger uten grenser.
FEIL KONTONUMMER: Denne meldingen spres nå på Facebook, men kontonummeret det oppfordres å gi penger til, tilhører ikke Leger uten grenser.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Facebook spres det nå meldinger der det oppfordres om å sette inn penger til ofrene i Japan, via et kontonummer til Leger Uten Grenser.

Kontonummeret tilhører imidlertid ikke organisasjonen, opplyser informasjonssjef Nils Mørk i Leger Uten Grenser, overfor Dagbladet.

- Kontonummeret er ikke vårt. Vi har nå vært i kontakt med Surnadal Sparebank hvor kontoen er opprettet og registrert på en privatperson, sier Mørk til Dagbladet.

Kontonummeret er nå sperret og saken er politianmeldt.

Ville sjekke det ut Samantha Jakobsen kom over meldinga på Facebook tidligere i dag. Hun kopierte den og la den som sin status på Facebook.

- Etter to time spurte en venninne av meg om jeg var sikker på om det var rett kontonummer. Jeg sjekket ut nettsiden til Leger Uten Grenser og oppdaget at de opererte med et helt annet kontonummer, sier hun.

Hun bestemte seg derfor for å ringe organisasjonen for å høre om kontonummeret på Facebook også var riktig.

- Først kunne ikke Leger Uten Grenser bekrefte om kontonummeret var deres, forteller Samantha.

- Men de sjekka det ut, og fortalte meg så at kontonummeret ikke tilhørte dem.

- Kan være svindel Samantha la derfor ut en ny melding på sin Facebook-side der hun opplyste sine venner om at kontonummeret ikke går til organisasjonen.

VARSLER VENNENE: Samantha oppdaget at kontonummeret var falskt, og sa raskt ifra til sine venner på Facebook.
VARSLER VENNENE: Samantha oppdaget at kontonummeret var falskt, og sa raskt ifra til sine venner på Facebook. Vis mer

- Jeg tenker nå at dette kan være svindel, og om så er tilfelle synes jeg det er helt horribelt at noen kan gjøre noe sånt.

Samantha rakk ikke selv å sette inn penger på det falske kontonummeret, men tror andre kanskje allerede har gjort det.

- Hvis mange nok setter inn en liten sum hver, vil nok noen her til lands sitte med mer penger enn de har fortjent nå, mener hun. 

Nils Mørk i Leger Uten Grenser oppfordrer folk om å gå inn på deres nettsider og finne det rette kontonummeret der.

- Vi har ikke kontroll over de som går ut med disse meldingene på Facebook, sier han.

OPPDAGET FEILEN: Samantha Jakobsen oppdaget at kontonummeret det ble oppfordret å sette inn penger til, ikke tilhører Leger Uten Grenser. Foto: Privat
OPPDAGET FEILEN: Samantha Jakobsen oppdaget at kontonummeret det ble oppfordret å sette inn penger til, ikke tilhører Leger Uten Grenser. Foto: Privat Vis mer