Falsk kommunearbeider ranet flere kvinner i 90-åra og ei over 100

Svindlet seg inn med kommunalt adgangskort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Drammens Tidende troppet det opp en falsk kommunearbeidet på døra til to eldre eldre kvinner i Spikkestad i Røyken kommune. To timer seinere slo en en svindler med lignende metoder til i Sande i Vestfold.

Mannen skal ha hatt et falskt ID-kort fra Røyken kommune som førte til at kvinnene slapp mannen inn i hjemmene deres.

Framviste kremer Ifølge avisa skal mannen ha vist fram kremer for kvinnene og begynt å smøre inn hendene deres. Han skal deretter ha stjålet både ringer

- Episodene i Røyken var hos ei kvinne i 90-åra og ei over 100. Han fikk med seg smykker og verdigjenstander, sier operasjonsleder Hans Christian Gundestø i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Rundt 15.30 ble en lignende metode brukt på en kvinne i 90-åra i Sande. Mannen hadde presentert seg som fysioterapeut i Sande kommune, og kvinnen slapp ham inn.

Der hadde mannen begynt å massere henne, før han fikk meg seg smykker og verdigjenstander uten at kvinnen først merket det. Hendelsene i Røyken skjedde rundt 13.00 i ettermiddag, mens kvinnen i Sande ble rammet et par timer etterpå.

Etterforsker videre - Han hadde et adgansbevis eller lignende som han sa var fra kommunen. Vi vet ikke om det er samme person, men vi ser episodene i sammenheng, og de kommer til å bli etterforsket videre.

- Tipset til befolkningen er at vi må være skeptiske til folk. Still gjerne noen spørsmål før du slipper folk til i hjemmet ditt, sier Gundestø.

Han forteller også at politiet ikke kjenner til lignende metoder fra distriktet den siste tida.

- Jeg vet ikke direkte hvordan disse kvinnene opplevde hendelsene, men han var ikke truende, sier operasjonslederen.