- KONGEN ER DØD  Forsvarsdepartementet har sett seg lei på at den falske kontoen sprer usannheter. Skjermdump: Twitter
- KONGEN ER DØD Forsvarsdepartementet har sett seg lei på at den falske kontoen sprer usannheter. Skjermdump: TwitterVis mer

Falsk konto for Forsvarsdepartementet meldte at kongen var død

Nå går departementet til anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi tar det på alvor når det lages falske profiler som sprer falsk informasjon på vegne av statsråden, sier Ann Kristin Salbuvik ved pressevakta i Forsvarsdepartementet.

Det var i morgentimene i går at twitterkontoen @NorwayDefence, som altså utgir seg for å være en offisiell stemme for Forsvarsdepartementet, meldte at «Kong Harald V er død».

Det er ikke første gangen Forsvarsdepartementet har opplevd at den falske kontoen sprer usannheter. I forrige uke meldte den samme kontoen at Syrias president var død. Meldingen førte til pressehenvendelser til Forsvarsdepartementet.

- Vi ble oppringt av en dansk journalist som hadde sett twittermelding fra en konto som utga seg for å være på vegne av statsråden. Vi skjønte umiddelbart at dette ikke kunne stemme, sier Salbuvik.

Departementet har i ettertid henvendt seg til Twitter og bedt dem om å fjerne kontoen. Og i noen dager ble det stille, før kontoen begynte å rapportere dødsfall igjen.

Etter å ha vurdert saken juridisk innad i departementet har de nå altså bestemt seg for å anmelde kontoen.