Falsk kreftlege behandler pasienter i Norge

Fra sin bolig i Sandefjord hevder ekslegen Ryke Geerd Hamer at positiv tenkning kurerer kreft. Nå etterforskes han av tysk politi etter at ei tolv år gammel jente døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SANDEFJORD/BERLIN/OSLO (Dagbladet): Den tyske ekslegen Ryke Geerd Hamer (75) er under politietterforskning i Tyskland etter at han erklærte kreftrammede Susanne Rehklau (12) for frisk uten noensinne ha møtt henne. Få måneder seinere døde hun en smertefull død.

Hamer hevder dødsfallet skyldtes en fjernstyrt mikrochip med gift.

75-åringen har i flere år fritt kunnet drive sin virksomhet fra Norge uten at noen har stoppet ham. Svein Lie, fylkeslege i Vestfold, kjenner godt til saken rundt ekslegen. Han tror også norske pasienter oppsøker mannen, som er dømt for kvakksalveri.

- Vi har hørt om at han behandler nordmenn, men kan ikke bevise det, sier Lie til Dagbladet.

Nå stormer det rundt Hamers såkalte behandling av enda ei tysk jente. Det er på det rene at denne behandlingen nylig fant sted i Norge.

Flyktet til Sandefjord TV-programmet Report München omtalte nylig at ei tolvårig jente fra Hamburg-området hadde stukket av fra behandling for beinmargskreft og dratt til Sandefjord sammen med moren for å la seg behandle av Hamer.

Sandefjord-advokaten Erik Bryn Tvedt har ved flere anledninger vært sakfører for Hamer - men opptrådte sist som representant for den tyske tolvåringen og moren. Han bekrefter overfor Dagbladet at jenta kom til Sandefjord for å la seg behandle av ekslegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer