Falsk lege anklages for å ha HIV-smittet mer enn 200

Sjokk og raseri i den kambodsjanske landsbyen Roka.

PANIKK: Folk stormet til den lokale helseklinikken for å la seg teste da det ble oppdaget utbredt HIV-smitte i den lille kambodsjanske landsbyen Roka i Battambang-provinsen. På dette bildet fra 18. desember i fjor er folk i ferd med å ta testenn. Foto: Xinhua/Sipa USA
PANIKK: Folk stormet til den lokale helseklinikken for å la seg teste da det ble oppdaget utbredt HIV-smitte i den lille kambodsjanske landsbyen Roka i Battambang-provinsen. På dette bildet fra 18. desember i fjor er folk i ferd med å ta testenn. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rekke medier har den siste måneden rapportert om tragedien som har rammet den kambodsjanske landsbyen Roka.

HIV-smitten er nå påvist hos minst 212 personer i landsbyen, og myndighetene legger ansvaret på Yem Chrin, som arbeidet som lege uten å ha lisens til det.

Den falske legen skal ha spredt infeksjonen ved å bruke sprøyter og annet medisinsk utstyr flere ganger. Han ble arrestert før jul, og sitter fengslet mens etterforskningen pågår.

Manglet styrke Denne uka rapporterte New York Times' fra Roka, hvor en hel landsby prøver å komme seg på beina igjen etter det første sjokket.

Det var synet av barnebarna som lekte utenfor huset som fikk bonden Chem Mao (55) til å droppe planen om å gjøre slutt på livet, der hun var på vei til et mangotre med et tau i hånda. Synet fikk henne til å bryte sammen i tårer.

- Jeg hadde ikke nok styrke til å komme meg opp i det treet, sier hun til New York Times, men utelukker ikke at hun kommer til å prøve på nytt.

12 barn ved den lokale barneskolen og en 82 år gammel abbed i tempelet er blant ofrene, som finnes overalt i den lille landsbyen. Et lite stykke fra tempelet er en husklynge hvor 16 medlemmer av den samme familien har fått smitten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.