Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk lege må i fengsel

Da den narkomane (40) trengte piller, ringte han like godt til apoteket og utga seg for å være lege

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Daglig metadon
I Borgarting lagmannsrett er 40-åringen dømt til fengsel i 60 dager. 30 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. Dommen omfatter flere forhold, men pillesaken er den alvorligste, ifølge lagmannsretten.

I skjerpende retning peker dommerne blant annet på faren for spredning av de narkotiske tablettene.

40-åringen har i over et halvt år vært til behandling i LAR (Legemiddelassistert rehabilitering). Han får daglig metadon nettopp på apotek, og tar ukentlige urinprøver. I retten anslo han at 80 prosent av prøvene var såkalt rene.

Syk kone
Ifølge 40-åringen er ektefellen stoffmisbruker, hun er somatisk syk og ikke kan være alene hjemme. Hun har fått plass på et behandlingsopplegg fra neste måned.

Lagmannsretten finner det ikke godtgjort at 40-åringen er inne i en klar og varig rehabilitering som kan begrunne samfunnsstraff eller at hele dommen gjøres betinget.

- Men vi finner at han er i en påbegynt rehabilitering, og utviser en positiv holdning, som må tillegges en viss vekt ved utmålingen av straffen, heter det i premissene.

40-åringen satt seks dager i varetekt, etter at han ble arrestert i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling