Falsk Mohammed med griseansikt var bilmekaniker

Lavt presisjonsnivå på alle nivå i Mohammed-saken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag har bildet av en franskmann med grisenese sirkulert i mediene.

Danske aviser avslørte at det dreier seg om et av de falske profetbildene som danske muslimer har sirkulert i Midt-Østen. Saken ble slått opp stort i dansk presse, blant annet i Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken.

Påstanden er at danske imamer har brukt bildet som eksempel på hvordan danskene håner islam, men at de gjorde det feilaktig, fordi dette bildet slett ikke har noe med islam å gjøre.

Bildet dreide seg i virkeligheten om EU-kommisær Jaques Barrot avslørte danske medier, og skrev at det ble tatt under et det årlige grisehyl-mesterskapet i Trie-sur-Baines. For eksempel siterteVG Politiken. Berlingske skriver han er komiker.

Mer tullball

For å gjøre det hele vanskeligere kastet BBC seg på profetsaken, og hevdet i en reportasje i forrige uke at bildet av grisetrynet var et av de Jyllands-Posten trykket i fjor.

Det stemmer ikke, og dette har BBC i dag gått ut og beklaget, skriver JP.

I innslaget til BBC viste den danske imamen Abu Bashar frem grisebildet til den Den Arabiske Liga, som senere har fordømt tegningene. Danske myndigheter har siden henvendt seg til BBC for å få dem til å trekke innslaget, bakgrunnen var at bildet vil piske opp stemningen i Midt-Østen ytterligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer