Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk motefotograf tiltalt for voldtekter

36-åringen fra Fredrikstad kalte seg motefotograf. Over flere år skal han ha voldtatt, sextrakassert og forfulgt 22 unge jenter helt ned i 12-årsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36-åringen må i retten rett etter påske. Han blir beskrevet som en «umoden personlighet» av psykiatere.

36-åringen skal ha utgitt seg for å være motefotograf, og jentene skal ha blitt forsøkt overtalt til å stille opp til nakenfotografering eller iført minimalt med klær.

Etterforskerne har gjort et av norgeshistoriens mest omfattende bildebeslag av unge jenter, hele 6000 bilder.

Tiltalt for barnevoldtekt

- Av hensyn til de unge jentene som er fornærmet i saken, ønsker vi å føre saken for lukkede dører. Bakgrunnen er at tiltalen går på sedelighetsforbrytelser, og vi snakker derfor om private detaljer, sier statsadvokat Olav Helge Thue ved Oslo statsadvokatembeter.

36-åringen er tiltalt for:

 • 2 tilfeller av voldtekt i 1991 og 1995 i Fredrikstad og på Hamar.
 • 1 tilfelle av voldtekt, ikke samleie, i Fredrikstad i 1998.
 • 5 tilfeller av utuktig omgang med barn under 16 år, blant annet i Trondheim, Fredrikstad og Drøbak.
 • 1 tilfelle av utuktig handling mot barn under 16 år. Dette skal ha skjedd på et sted i nærheten av Oslo.
 • 7 tilfeller av utuktig atferd mot barn under 16 år, hovedsakelig i Fredrikstad-distriktet.
 • 12 tilfeller av seksuell krenkende atferd, hovedsakelig i Østfold.

  Anmeldelser


  Tiltalen omfatter med andre ord voldtekt av barn. Statsadvokat Olav Helge Thue sier til Dagbladet at det på nåværende tidspunkt er bestemt at det ikke vil bli lagt ned påstand om forvaring.

  Det betyr at 36-åringen risikerer flere års ubetinget fengsel. I alt har minst 35 unge jenter anmeldt mannen, men flere av sakene er foreldet. Det er til sammen 22 fornærmede i saken.

  Fredrikstad-mannen ble pågrepet etter at to jenter på 14 og 15 år ble oppsøkt på en badestrand i Østfold. Mannen ville ta bilder av jentene i bikini.

  Lurt i felle


  Jentene varslet foreldrene, som igjen varslet politiet. Dermed ble han lurt i en felle.

  Det er foretatt psykiatriske tester av 36-åringen. IQ-en ligger innenfor normalområdet, men han blir beskrevet som en umoden personlighet.

  Beslag


  Retten vil få høre flere timer med opptak av telefonsamtaler 36-åringen har hatt med de unge jentene.

  Etterforskere som har hørt på deler av de nærmere 700 timene med opptak, beskriver det som ren telefonsex med mindreårige.

  Det er stevnet 29 vitner i saken, som starter 22. april i Fredrikstad tingrett. 36-åringen erkjenner ikke straffeskyld for de alvorlige forholdene.

BLE VOLDTATT: Dagbladet har møtt «Mari», som forteller at hun ble brutalt ble voldtatt av «motefotografen» i sitt eget hjem da hun var 15 år. Les mer <font face='arial, helvetica, sans-serif' size='-1'><a href='http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/04/16/366689.html'>her</a></font>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media