Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk New York Times artikkel om WikiLeaks

Den ukjente hackeren lurte redaksjonen trill rundt.

HACKET: Dette er den falske Twitterkontoen som sendte en pro-Wikileaks kommentar direkte til New York Times redaksjonen.
HACKET: Dette er den falske Twitterkontoen som sendte en pro-Wikileaks kommentar direkte til New York Times redaksjonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble stor oppstandelse på nettsamfunnet Twitter da den anerkjente New York Times spaltisten Bill Keller publiserte en  kommentar hvor han forsvarer nettstedet WikiLeaks. Keller er nemlig en kjent motstander av WikiLeaks. Hadde han nå endret mening?

Det så ut som at kommentaren var sendt fra Kellers Twitterkonto og artikkelen ble publisert på New York Times nettutgave av avisens teknologiskribent Nick Bilton. Så viser det seg at Bilton har fått artikkelen tilsendt fra en falsk Twitterkonto.

Forsvarer WikiLeaks
I kommentaren forsvarer Keller WikiLeaks, nettstedet som publiserer lekkede dokumenter fra myndigheter og andre organisasjoner. Kellere har tidligere uttrykt sterk skepsis mot nettstedet. Han har kalt dem melodramatiske og mener de ikke har gjort noe for å forandre verden. Wikileaks grunnleggere Julian Assange skal også ha sagt at Keller er den journalisten han misliker mest.

Det tok derfor ikke lang tid før Keller kom seg på nettsamfunnet Twitter i dag for å avkrefte at han nå har snudd i sin sak.

- Det er en falsk kommentar på nettet under mitt navn, om WikiLeaks. Jeg presiserer at den er falsk, den er altså ikke min, skriver Keller med store bokstaver til sine drøyt 40 000 følgere.

Dagens snakkis på nettsamfunnet har fått en flom av mediefolk som Reuters spaltist Anthony De Rosa til å diskutere hva som kan ha skjedd. Det er ennå ikke klart hvem bedrageren er.

Lurte redaksjonen
Artikkelen lurte New Yorks Times sin teknologiskribent Nick Bilton og ble publisert på Twitter.

FALSK: Kommentator og tidligere redaktør i The New York Times Bill Keller opplevde at noen skrev en falsk kommentar med hans byline. Foto: The New York Times/ NTB Scanpix
FALSK: Kommentator og tidligere redaktør i The New York Times Bill Keller opplevde at noen skrev en falsk kommentar med hans byline. Foto: The New York Times/ NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har nettopp slettet den falske kommentaren som jeg publiserte sent i går kveld, skriver Nick Bilton på Twitter i dag.

Nettavisen All Things D ville likevel forsikre seg om at det var kommentaren som var falskt og ikke Twitterkontoene til de to journalisten som var hacket. De fikk følgende respons fra Keller:

- Ja kommentaren om wikileaks var falsk, og ja min tweet som opplyser om at kommentaren er falsk er ekte. Denne tweeten til deg er også ekte. Er alt klart nå? Bra. "It's been real", avslutter Keller.

UPOPULÆR: New York Times journalisten Bill Keller skal være dårlig likt av WikiLeaks-gründer Julian Assange. Om det var han som skrev den falske kommentaren i New York Times, vites ikke. Foto: KRISTY WIGGLESWORTH/ AP/ NTB Scanpix
UPOPULÆR: New York Times journalisten Bill Keller skal være dårlig likt av WikiLeaks-gründer Julian Assange. Om det var han som skrev den falske kommentaren i New York Times, vites ikke. Foto: KRISTY WIGGLESWORTH/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media