Falsk nødmelding får redningsleder til å tordne

Sendte ut tre helikoptre og redningsskøyter. – Jeg kan ikke annet enn å bli oppgitt over at folk ikke klarer å bruke huet.

DRAMATISK: I tre timer lette mannskapet på RS «Kristian Gerhard Jebsen» og en rekke andre fartøy etter det som skal ha vært en båt med seks personer som var i ferd med å synke. Meldingen var falsk og en 17-åring er nå anmeldt for samtalen. Foto: Vidar Johannessen
DRAMATISK: I tre timer lette mannskapet på RS «Kristian Gerhard Jebsen» og en rekke andre fartøy etter det som skal ha vært en båt med seks personer som var i ferd med å synke. Meldingen var falsk og en 17-åring er nå anmeldt for samtalen. Foto: Vidar Johannessen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Meldingen inn til Sør-Vest politidistrikt like etter klokka 22.00 fredag kveld fikk samtlige til å trykke på den store knappen.

Ifølge telefonen inn til politiet var en båt med seks personer om bord på vei ned ved Røvær – et lite øysamfunn utenfor Haugesund.

Samtalen politiet hadde med melderen skal ha blitt avbrutt i løpet av kort tid. Men umiddelbart gikk varslinga ut, blant annet til hovedredningssentralen på Sola.

Var ikke på sjøen

- Det var en konkret melding om en båt som går ned med seks stykker. Da trykker vi på den store bjella. Det var alle mann til pumpene og alle ressurser i sving, sier redningsleder Jan Lillebø til Dagbladet.

Operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt sier at en tenåring har innrømmet å ha ringt inn meldingen.

- Han befant seg overhodet ikke på sjøen, sier hun til Dagbladet.

Lørdag besluttet politiet at den 17 år gamle gutten skal anmeldes, ifølge Stavanger Aftenblad.

Vanligvis straffes misbruk av nødsignal med forelegg. I dette tilfellet risikerer imidlertid gutten fengselsstraff, selv om det tas hensyn til at han er under 18 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer