Falsk norsk ekspedisjons- firma avslørt etter «vikingdiskriminering»

Da den kanadiske kvinnen søkte jobb hos det «norske» ekspedisjonsfirmaet Amaruk, fikk hun passet sitt påsrkevet - for å være kristen. Nå viser det seg at hele ekspedisjonsfirmaet er et homoerotisk luftslott.

IMPONERENDE: Det «norske» firmaet Amaruk hevder å ha over to hundre ansatte, fordelt over alle kontinenter. Men etter å ha havnet i medias søkelys etter en religionskrangel med en jobbsøker, framstår nå hele firmaet som et luftslott.
IMPONERENDE: Det «norske» firmaet Amaruk hevder å ha over to hundre ansatte, fordelt over alle kontinenter. Men etter å ha havnet i medias søkelys etter en religionskrangel med en jobbsøker, framstår nå hele firmaet som et luftslott. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Bethany Paquette søkte jobb hos det «norske» ekspedisjonsfirmaet Amaruk, fikk hun mer enn bare et avslag på søknaden.

Hun ble også hudflettet for å være kristen.

Saken har fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og er omtalt hos blant andre BBC, Huffington Post og hos den kristne avisa Dagen her hjemme.

Men etter at den opphetede debatten rundt jobbavslaget, har det kommet fram at det «norske» firmaet Amaruk, som hevder å ha 217 ansatte, eget flyselskap og ekspertguider på alle kontinenter, ikke er hva de gir seg ut for å være.

Religionskrangel Mailkorrespondansen som gjorde at Amaruk kom i medias søkelys, fant sted i september mellom representanten for Amaruk, som kaller seg Olaf Amundsen, og Paquette.

Amundsen konstaterer først at Paquette, som har jobbet som rafting-guide og er utdannet biolog, ikke er kvalifisert for stillingen. Deretter skriver han i eposten datert 11. september i år:

«... den nordiske bakgrunnen til de fleste i ledelsen betyr at vi ikke er noen kristen organisasjon, og at de fleste av oss anser at kristendommen har ødelagt vår tradisjon, kultur og levesett.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer