Falsk NRK-mann lurte kjøpesenter

Mannen ville ha 10 000 kroner for å lage reklame for produktene i butikkene på et kjøpesenter i Oslo. En leketøyshandler gikk på det falske tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble tatt på fersk gjerning på Storo-senteret i Oslo.

Der gikk han rundt og hevdet han kom fra NRK. Mot 10 000 kroner skulle han gi butikkene vareeksponering på rikskanalen, skriver Journalisten.

Ekstra tid for 20 000

- Mannen sa han var fra firmaet New Media og at han lager programmer for NRK. Han hevdet NRK hadde bestilt ti innslag som skulle leveres mandag 16. desember, sier Harald Bjelke i NRKs juridiske avdeling. Bjelke legger til at NRK aldri har hatt noe å gjøre verken med New Media eller personen.

Mannen skal mot et vederlag på 10.000 kroner ha tilbudt seg å lage innslag der bestemte varer i butikkene ble promotert.

Om man var villig til å betale 20 000 kroner kunne han lage et lengre innslag, på opp mot fem minutter.

Ble mistenksom

En ansatt i en av butikkene i senteret ble imidlertid mistenksom.

- Hun ringte fjernsynssjef Annika Biørnstad og fortalte at hun var blitt kontaktet av denne mannen. Han hadde spilt med åpne kort og sagt til damen i klesbutikken at NRK betaler ham så dårlig at han derfor ville spe på litt på inntekten. Videre skal han ha sagt at hvis hun sa noe om dette til NRK ville han benekte at samtalen hadde funnet sted, forteller NRK-advokat Bjelke.

Brio ble lurt

Men i en av butikkene lot de seg friste av svindleren.

Butikksjefen i en av leketøysbutikkene og leverandøren av Brio gjorde en avtale med ham.

Det hele endte ganske komisk. En person utkledd som julenissen, en Brio-sjef og en klovneutkledd ventet på mannen som sa han skulle komme fredag 16.00.

Og mannen holdt avtalen. Men da ble han møtt av politiet som krevde forklaring.

Selskapet til mannen er registert, men NRK har aldri hatt noe med det å gjøre. Det er usikkert hva NRK kommer til å gjøre videre i saken. Noen anmeldelse foreligger ennå ikke.