Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk politi ranet DnB

Fire maskerte menn kledt i falske politiuniformer ranet til seg penger fra DnBs tellesentral i formiddag. Ranerne truet ansatte med automatvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Video i Realplayer


»Se ranernes flukt
Politiet fikk melding om ranet klokka 11.06.

De fire ransmennene brøytet seg vei inn i resepsjonen til bygget der DNBs pengesentral ligger. Her tok de en vekter fra Falken som gissel og truet seg videre inn i bygningen og opp i sjette etasje.

- De forsvant fra åstedet i en Volvo S80 personbil med blålys på taket. Denne fant vi forlatt ved Statoil-stasjonen på Bjerke. Derfra kjørte de videre i en mørk Audi A6, sier operasjonsleder Harald Skjelbred ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Falsk politi


Etter hva Dagbladet.no kjenner til ble det funnet en koffert i fluktbilen som ble funnet forlatt. Om dette er en koffert med penger fra tellesentralen er uklart.

Ranerne var kledt i kjeledresser med politimerker på. I tillegg var de iført mørk ansiktsmaskering, lik den politiet bruker i sine aksjoner. Fluktbilen var utstyrt med blålys på taket, slik at den skulle ligne en politibil.

Godt forberedt


Ranerne kom seg vekk fra tellesentralen med to bager med kontanter. Politiet har foreløpig ikke oversikt over stor ransutbyttet er, men trolig dreier det seg om et betydelig beløp.

Politiet karakteriserer ranet som brutalt. Det var godt planlagt, blant annet hadde ranerne på forhånd ødelagt en veibom, slik at de kunne velge en mindre trafikkert fluktrute.

Storstilt politijakt


De maskerte ranerne skadet ingen fysisk under ranet. Det ble heller ikke løsnet noen skudd. De fire ransmennene snakket engelsk til ransofrene og seg imellom.

- Vi har sendt ut store styrker for å finne ranerne, sier Skjelbred.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

NYTT RAN:</B> Politiet sperret av ransstedet på Løren kort tid etter ranet.