Falsk politi sendte beklagelse

Personen utga seg for å være norsk politi for å stoppe kritiske artikler om Smiths venner og Tvind. Da det ble snakk om politianmeldelse, beklaget han løgnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedkommende som utga seg for å være norsk politi for å stoppe artikler om Smiths venner og Tvind, har sendt en unnskyldning til sekt-motstander Friedrich Griess (70) etter at Dagbladet.no avslørte at avsenderen ikke var politi.

Griess mottok fire eposter fra mai til september, der han ble pålagt å fjerne kritiske artikler om sekter fra sin hjemmeside. Avsenderen var «jusavdelingen ved Oslo politikammer».

Det er ingenting hos oslopolitiet som heter «jusavdelingen», og det er mange år siden de byttet navn fra «Oslo politikammer» til «Oslo politidistrikt».

Avslørt

Jukset ble avslørt da østerrikske Griess videresendte en av epostene til en diskusjonsgruppe med kritisk informasjon om sekter. Dagbladet.no så eposten, og kontaktet Griess. Vi omtalte saken mandag denne uka. Da fikk den falske politimannen kalde føtter.

Samme dag sendte han en epost til Griess med overskriften «I am sorry». Den er sendt fra samme epostadresse som de falske politimeldingene, «jusavdelingen@oslopolitikammer.com».

- Jeg må bare innrømme at dette var ment som en god spøk fra meg, men at det kanskje er blitt en dårlig spøk for deg. Det beklager jeg, står det i brevet.

- Ikke Smiths venner

Griess hadde mistanke om at det var personer tilknyttet Smiths venner (SV) som sto bak de falske epostene. Det benekter avsenderen.

- Jeg vil meddele at jeg ikke er «medlem» i SV, at jeg ikke er instruert av SV, at disse epostene ikke er kommet til på initiativ fra noen i SV, og at dette ikke er basert på noe hevnmotiv. Jeg kjenner ikke deg, du kjenner ikke meg, skriver avsenderen.

- Jeg forstår at dette ikke er noen spøk for deg, og beklager dette.

Brevet er undertegnet «Anon», som i «anonym».

Vil vite hvem

Da det ble avslørt at eposttrusslene var falske, vurderte Griess sterkt å anmelde saken. Etter å ha motatt beklagelsen, er han ikke fullt så sikker.

- Jeg klarer ikke være sint på denne karen. Men jeg skriver til politiet likevel. Jeg har tenkt å skrive at jeg ikke ønsker ham straffet, men jeg vil finne ut hvem han er. Jeg vil også sørge for at dette ikke gjentar seg, sier Griess til Dagbladet.no.

Domenet «oslopolitikammer.com» tilhører en norsk portal som formidler snodige epostadresser. Det er mest sannsynlig en av kundene deres som har sendt de falske politibrevene.

<B>FIKK BEKLAGELSE: Friedrich Griess (70) fjernet artikler fra nettsiden sin, etter at han fikk epost fra det han trodde var norsk politi. Etter at Dagbladet.no omtalte saken, fikk han en beklagelse fra den anonyme avsenderen.