Falsk politi voldtar horer

I politiuniform og med et falskt politiskilt oppsøker mannen utenlandske prostituerte. Kvinnene har blitt ranet, mishandlet, truet og voldtatt. Men de våger ikke å anmelde overgrepene til politiet, av frykt for å bli utvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han har slått til fire fem ganger i Oslo og Trondheim. Liv Jessen, daglig leder i Pro-sentret i Oslo, bekrefter overfor Dagbladet at flere personer det siste fem- seks månedene har terrorisert utenlandske prostituerte.

- Flere av kvinnene som har vært utsatt for «politimannen», har fortalt til oss hva som har skjedd, men de våger ikke å gå til politiet. Kvinnene (russiske og baltiske kvinner, red.anm.) har dårlig erfaringer med politiet fra sine respektive land, sier Liv Jessen.

Turisthorer

Kilder i prostitusjonsmiljøet bekrefter overfor Dagbladet at den falske politimannen, bare er en av flere menn som har ranet, mishandlet og voldtatt utenlandske prostituerte kvinner i Norge de siste månedene.

- De som har vært utsatt for mannen i politiuniform, har trodd at han har vært en ekte politimann, sier Liv Jessen.

Hun bekrefter at Pro-sentret har kjennskap til at den falske politimannen har slått til fire til fem ganger, og at mannen har operert både i Oslo og Trondheim.

Kvinnene som mannen har angrepet, har «jobbet» alene i leiligheter. Noe som kan tyde på at den falske politimannen har kartlagt prostitusjonsmiljøet, og at han på forhånd kjenner kvinnenes nasjonalitet og at de oppholder seg i Norge på turistvisum.

Truer med utvisning

En godt orientert kilde i prostitusjonsmiljøet beskriver mannens overgrep som grove.

- Han truer først med at kvinnen skal utvises. Deretter mishandler han dem før han voldtar dem.

- Det er ikke ulovlig å prostituere seg i Norge. Disse kvinnene har samme krav som andre på å bli beskyttet av samfunnet mot kriminelle, sier daglig leder Liv Jessen i Pro-sentret.

- Situasjonen er meget bekymringsfull. De siste månedene har vi sett at kriminelle terroriserer enkelte av de utenlandske kvinnene, sier Jessen.

Ved siden av den falske politimannen, har også en arabisk utseende mann utøvd grov vold på flere jenter.

Ifølge kvinnene snakker mannen godt engelsk. Mishandlingen blir beskrevet som svært rå og ondskapsfull.

Tør ikke anmelde

- Selvfølgelig har vi forsøkt å få kvinnene til å anmelde overgrepene, men de tør og vil ikke ha kontakt med politiet, sier Liv Jessen.

Ifølge Pro-sentret i Oslo har kvinnene som har vært utsatt for den falske politimannen, trodd at mannen som har truet, mishandlet, ranet og voldtatt dem, har vært en virkelig politimann.

- UTSATT: Utenlandske kvinner er spesielt utsatt, sier Liv Jessen i Pro-sentret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer