Falsk politikvinne truet med kniv og slo seg inn med slegge

- En svært dramatisk situasjon, sier politiet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 07.10 i dag tidlig banket det på døra til en kvinne i Skien. Kvinnen var alene i huset, og siden det var så tidlig på morgenen åpnet hun et vindu for å sjekke hvem det var.

Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

- På utsiden av døren stod en kvinne og hevdet hun var politi. Kvinnen så rask at dette ikke stemte på grunn av utseende til den fremmede, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Geir Kastmo, til Dagbladet.

Da kvinnen i huset ikke ville åpne døren, trakk den fremmede en kniv og hugg etter henne. I stikk-forsøket mistet hun kniven inn vinduet.

- Kniven havnet på golvet på innsiden av huset. På dette tidspunktet ringte kvinnen politiet, sier Kastmo.

Brukte slegge for å komme seg inn

Mens kvinnen var i telefonen med politiet, finner den fremmede kvinnen fram en slegge og begynte å slå inn døren.

- Kvinnen hadde en slegge og klarte på denne måten å ta seg inn i bopelen. Politiet hadde eieren av huset på trådene hele veien, og var på stedet fem-seks minutter etter meldingen kom.

- Kunne blitt stygt

- Dette var en dramatisk situasjon i utgangspunktet og var selvsagt kjempedramatisk for kvinnen som våknet av dette. Dette kunne fort fått et stygt utfall dersom noen hadde blitt truffet av kniven, sier Kastmo.

De to patruljene som ble sendt til stedet fikk raskt pågrepet kvinnen. Kvinnen er en kjenning av politiet og sitter nå i arresten.

- En av patruljene våre meldte også om skader på et av nabohusene. Det er tydelig at kvinnen har prøvd å komme inn i flere hus.

Kvinnen blir avhørt og anmeldt i løpet av dagen.