Falsk politimann hentet torturofre

Torturtiltalte Arshad Mahmood (38) kjøpte et forfalsket politiskilt av A-gjengen. Med det lurte han «Storesjefen» til det politiet kaller torturcella i sin egen kjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIDSVOLL (Dagbladet): Onsdag 13. september i fjor. I en leilighet på Oppsal i Oslo holder Arshad Mahmood opp et politiskilt. En nederlandsk-marokkansk mann ser forundret på ham. På gebrokkent engelsk sier han:

- I sell tires.

Men han var ingen bildekk-selger. Og Arshad Mahmood var langt fra noen politimann.

Hovedmann i Nederland

Tidligere Young Guns-leder Arshad Mahmood er ifølge påtalemyndighetene hovedmannen i en bande som i september i fjor kidnappet og torturerte tre menn i sin egen kjeller for å presse dem for tre millioner euro.

Mandag startet rettssaken mot ham. Selv hevder han at han kidnappet de tre mennene det for å beskytte seg selv og familien mot et svært farlig narkotika-kartell. «Dekkselgeren» fra Nederland er ifølge Mahmood en av hovedmennene i ligaen, som går under navnet «Storesjefen».

Hovedtiltalte Mahmood forklarte i retten hvordan de tre marokkanerne ble lurt til den spesialbygde cellen i hans egen kjeller. Først hentet han fredag 8. september i fjor en mann som han nærmest beskriver som en løpegutt på Grønland i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer