Falsk politimann herjet på Vestlandet

Kan ha gitt bøter og loppet folk for penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 21-åringen fikk tak et politibevis i Sauda i slutten av mai, ifølge politiets egne nettsider. Han er nå arrestert og har tilstått å ha lurt folk i Rogaland, Hordaland og Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet vet ikke om beviset ble stjålet eller om innehaveren mistet det før det ble funnet av den 21 år gamle mannen.

- Han har fått tak i det og brukt det til å skaffe seg troverdighet, sier fungerende lensmann Niljann Hustoft i Sauda og Suldal til Dagbladet.no.

Har tilstått

Blant annet har mannen fått gratis bensin under dekke av å være spaner. Han har også benyttet anledningen til å stoppe folk i fartskontroll og har truet med å inndra førerkortet.

Men mandag i forrige uke var det slutt. Våkne rogalendinger ble mistenksomme og kontaktet politiet. Opplysningen førte til at lovens falske arm ble innbrakt på lensmannskontoret i Sauda. 21-åringen tilsto misbruk av beviset og har erkjent straffskyld.

Frykter falske regninger og flere bevis

Nå vil ekte politifolk gjerne komme i kontakt med ofrene til den uekte politimannen. De frykter at mannen ikke bare har truet med å ta førerkortet, men at han også har gitt bøter og tjent litt ekstra penger på folks betalingsvilje.

- Det er mulig at folk i politidistriktet har betalt denne mannen og ikke tenkt noe nærmere på det, sier Kari Mari Kjellstad ved Stavanger politistasjon til politi.no.

I tillegg frykter lensmannen at det falske beviset skal ha blitt kopiert og distribuert til flere personer. Dette benekter 21-åringen, men politiet ber likevel folk om å være oppmerksomme på politimenn med spesiell oppførsel.

Har du vært i kontakt med den falske politimannen? Tips oss!