Falsk politimann herjet på Vestlandet

Kan ha gitt bøter og loppet folk for penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 21-åringen fikk tak et politibevis i Sauda i slutten av mai, ifølge politiets egne nettsider. Han er nå arrestert og har tilstått å ha lurt folk i Rogaland, Hordaland og Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet vet ikke om beviset ble stjålet eller om innehaveren mistet det før det ble funnet av den 21 år gamle mannen.

- Han har fått tak i det og brukt det til å skaffe seg troverdighet, sier fungerende lensmann Niljann Hustoft i Sauda og Suldal til Dagbladet.no.

Har tilstått

Blant annet har mannen fått gratis bensin under dekke av å være spaner. Han har også benyttet anledningen til å stoppe folk i fartskontroll og har truet med å inndra førerkortet.

Men mandag i forrige uke var det slutt. Våkne rogalendinger ble mistenksomme og kontaktet politiet. Opplysningen førte til at lovens falske arm ble innbrakt på lensmannskontoret i Sauda. 21-åringen tilsto misbruk av beviset og har erkjent straffskyld.

Frykter falske regninger og flere bevis

Nå vil ekte politifolk gjerne komme i kontakt med ofrene til den uekte politimannen. De frykter at mannen ikke bare har truet med å ta førerkortet, men at han også har gitt bøter og tjent litt ekstra penger på folks betalingsvilje.

- Det er mulig at folk i politidistriktet har betalt denne mannen og ikke tenkt noe nærmere på det, sier Kari Mari Kjellstad ved Stavanger politistasjon til politi.no.

I tillegg frykter lensmannen at det falske beviset skal ha blitt kopiert og distribuert til flere personer. Dette benekter 21-åringen, men politiet ber likevel folk om å være oppmerksomme på politimenn med spesiell oppførsel.

Har du vært i kontakt med den falske politimannen? Tips oss!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer