- Falsk politimann voldtok kvinne i tre timer

32-åring dømt til åtte års fengsel i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32 år gammel bilmekaniker ble i Oslo tingrett i går dømt til åtte års fengsel for voldtekt, begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte, mot en kvinne i 30-åra.

Dommen slår fast at overgrepene mot kvinnen pågikk i flere timer, etter at 32-åringen klarte å lure henne med seg ved å utgi seg for å være politimann.

Kjørt bort Den svært brutale voldtektssaken kom for dagen 18. mars i fjor. Da ble offeret funnet skadd og forkommen ved godstransport-terminalen på Alnabru, der mannen hadde dyttet henne ut av en bil etter å ha kjørt henne bort fra åstedet, ifølge dommen.

Tidligere på dagen hadde kvinnen, som sto og røyket ved Jernbanetorget, blitt oppsøkt av en mann som sa han var fra politiet og at hun måtte bli med.

«Fornærmede syntes det var rart at han ikke hadde legitimasjon, og skjønte etter hvert at han ikke kunne være politi. Likevel ble hun med, fordi hun måtte ha tilbake pengene sine. Tiltalte sa at han trengte hjelp til noe med en veske, som han skulle hente. De kjørte bilen hans til et sted, der hun ikke var kjent», gjengir retten fra kvinnens forklaring, som dommerne festet lit til.

Brukte håndjern I en leilighet på Tveita i Oslo ble kvinnen drapstruet og overfalt av «politimannen».

Etter å ha tatt kvelertak med begge hendene, satte 32-åringen på henne håndjern, surret sølvteip rundt munnen hennes og festet en «sovemaske» foran øynene. Så utsatte han henne for en rekke grove voldtekter. Også ulike gjenstander ble brukt til overgrepene, blant annet mens hun var stripset fast til et bord,  ifølge dommen.

«Mens han utførte [voldtektene] var hun naken, påsatt håndjern, tapet og helt ute av stand til å beskytte seg. Det at hun ikke kunne se, må ha forsterket redselen hennes», skriver tingrettsdommer Mette Hertzberg.

Til retten forklarte kvinnen at hun trodde hun skulle bli drept.

«Overgrepene foregikk over flere timer, antagelig mellom to til fire timer. Deretter, i den tilstanden hun var, satte tiltalte fornærmede av i veikanten på et for henne fremmed sted», heter det i dommen.

Fant DNA-spor Kvinnen, som var metadonbruker da hun ble overfalt, hadde lånt 6000 kroner av faren sin for å betale husleie, men voldtektsmannen tok også disse kontantene før han etterlot henne ved industriområdet. Det skjedde etter at han tilsynelatende hadde gått med på å kjøre kvinne til legevakta på grunn av en skade han hadde påført henne.

Politiet brukte fem dager på å finne leiligheten fornærmede hadde beskrevet.

Etter å ha finkjemmet søppeldunker ved 32-åringens bygård, fant en teknisk etterforsker fra politiet blant annet teip, håndjern, plaststrips og andre gjenstander som samsvarte med kvinnens forklaringer. Flere steder ble det funnet viktige DNA-spor.

- Oppkonstruert Gjerningsmannen hevdet i retten at kvinnen frivillig hadde hatt sex med ham og beskrev stemningen i leiligheten som «småromantisk», men tingretten festet verken lit til dette eller tiltaltes svært intrikate historie  om hvordan fornærmede hadde havnet i boligen hans.

«Retten har ikke funnet tiltaltes forklaring troverdig. Den fremstår som oppkonstruert og lite sammenhengende. Retten finner grunn til å vise til forklaringen om at han ikke skjønte at hun var en jente før de gikk opp trappen til leiligheten hans», heter det i dommen

Tingretten fant ingen formildende omstendigheter i saken, utover at etterforskningen hadde tatt noe lang tid.

32-åringen ble også dømt til å betale 150 000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.