Falsk Saddam tatt ved USA-ambassade

En 47 år gammel mann prøvde å ta seg inn i USAs ambassade i Singapore, iført uniform og en Saddam Hussein-maske. Det tok ikke lang tid før han var bak lås og slå...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte ved ambassaden deltok på en minnestund for ofrene etter 11.september, da mannen dukket opp forkledd som den irakiske diktatoren. Vaktene ba ham forlate området, men han nektet og krevde å få være med på minnestunden.

Rundt 500 diplomater, religiøse ledere, forretningsfolk og offiserer var til stede da «Saddam» kom på den overraskende visitten.

- Siden handlingene til mannen ville ført til forstyrrelser for de som deltok under minnestunden, ba vi ham forlate stedet, forteller politiet til nyhetsbyrået AP.

47-åringen er fra Singapore, og jobber som drosjesjåfør på deltid. Det er uklart om han prøvde seg på en dårlig planlagt spøk, eller om han ville fremme et politisk budskap. En talsmann for ambassaden sier at de er gjort oppmerksomme på episoden, men at de ikke kan kommentere saken for øyeblikket.

Det var økt beredskap rundt ambassaden, og minnestunden var kun for inviterte - og i hvert fall ikke for Saddam Hussein.

FALSK SADDAM: Det er flere falske Sadammer i østen i dag. Denne karen ruslet rundt i Bangkok i formiddag.