Falsk sigarett utløste full terroralarm

- Vi så for oss det verste, forteller passasjerer.

FALSK ALARM: Politiet rykket ut og sperret av motorveien i begge retninger, men det viste seg å være en falsk sigarett som utløste terroralarmen. Foto: AP Photo/SKY TV VIA APTN
FALSK ALARM: Politiet rykket ut og sperret av motorveien i begge retninger, men det viste seg å være en falsk sigarett som utløste terroralarmen. Foto: AP Photo/SKY TV VIA APTN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Væpnet politi, brannmenn og bombeeksperter rykket ut og sperret en motorvei i begge retninger torsdag etter meldinger om at en person ombord i en buss oppførte seg mistenkelig. Motorveien ble holdt stengt i flere timer.

Det viser seg at det var en falsk sigarett som utløste terroralarmen.

Politiet mottok en melding fra noen som så damp komme ut av bagen til en mannlig passasjer, og oppfattet meldingen som alvorlig. Bussen befant seg like utenfor Birmingham ved en bomstasjon.

- Trodde det var bombe De 48 passasjerene ombord i bussen, som var på vei fra Preston i Nord-England til London, måtte gå ut av bussen og holde seg unna hverandre. Deretter ble alle ransaket.

- Vi ble bedt om å sette oss i rekker og ikke snakke til hverandre, forteller Jenny Lister, som var ombord i bussen, til BBC News.

Studenten Vermilion Von Kangur (20) sier til britiske BBC News at noen av passasjerene trodde det var en bombe ombord i bussen, og at den skulle eksplodere.

- Folk visste ikke hva som skjedde, så vi brukte fantasien og begynte å se for oss det verste,. Noen trodde det var noe galt med bussen, mens andre trodde det var en fange ombord, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer