Falsk sigarett utløste full terroralarm

- Vi så for oss det verste, forteller passasjerer.

FALSK ALARM: Politiet rykket ut og sperret av motorveien i begge retninger, men det viste seg å være en falsk sigarett som utløste terroralarmen. Foto: AP Photo/SKY TV VIA APTN
FALSK ALARM: Politiet rykket ut og sperret av motorveien i begge retninger, men det viste seg å være en falsk sigarett som utløste terroralarmen. Foto: AP Photo/SKY TV VIA APTN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Væpnet politi, brannmenn og bombeeksperter rykket ut og sperret en motorvei i begge retninger torsdag etter meldinger om at en person ombord i en buss oppførte seg mistenkelig. Motorveien ble holdt stengt i flere timer.

Det viser seg at det var en falsk sigarett som utløste terroralarmen.

Politiet mottok en melding fra noen som så damp komme ut av bagen til en mannlig passasjer, og oppfattet meldingen som alvorlig. Bussen befant seg like utenfor Birmingham ved en bomstasjon.

- Trodde det var bombe De 48 passasjerene ombord i bussen, som var på vei fra Preston i Nord-England til London, måtte gå ut av bussen og holde seg unna hverandre. Deretter ble alle ransaket.

- Vi ble bedt om å sette oss i rekker og ikke snakke til hverandre, forteller Jenny Lister, som var ombord i bussen, til BBC News.

Studenten Vermilion Von Kangur (20) sier til britiske BBC News at noen av passasjerene trodde det var en bombe ombord i bussen, og at den skulle eksplodere.

- Folk visste ikke hva som skjedde, så vi brukte fantasien og begynte å se for oss det verste,. Noen trodde det var noe galt med bussen, mens andre trodde det var en fange ombord, sier han.

Beklager En annen kvinne forteller at hun var redd for å bli skutt hvis hun beveget seg, og at folk rundt henne begynte å ringe hjem til familiene sine.

Politiet bekreftet etter flere timer at selv om de mottok en genuin sikkerhetsalarm, var bekymringene ubegrunnet.

- Det er viktig å understreke at ingen kriminelle handlinger har blitt begått og at ingen av passasjerene eller andre behandles som mistenkte, sier en talskvinne for politiet.

- Vi vil beklage for ubeleiligheten og håper folket forstår at vi har en plikt til å sørge for deres sikkerhet, sier hun.

Storbritannia er i høyberedskap før OL, og i går ble seks personer, fem menn og en kvinne, arrestert fordi politiet mistenkte at de planla terror. Politiet slo til mot seks steder i London, og en 24-åring skal ha blitt lettere skadd under aksjonen.

EVAKUERT: 48 passasjerer ble evakuert og ransaket av politiet etter at de mottok en melding om damp fra en av passasjerenes bag. Foto: AP Photo/Dave Thompson/PA Wire
EVAKUERT: 48 passasjerer ble evakuert og ransaket av politiet etter at de mottok en melding om damp fra en av passasjerenes bag. Foto: AP Photo/Dave Thompson/PA Wire Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer