Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk stor- alarm

SOTRA (Dagbladet): Hovedredningssentralen på Sola bekreftet i natt at ingen snekke hadde gått ned i uværet utenfor Sotra i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To uavhengige vitner meldte i går at de så en tresnekke med tre personer om bord forsvinne i fire meter høye bølger utenfor Golta på Sotra vest for Bergen.

Helikopter, båter, dykkere og frivillige søkte til langt på kveld uten å finne spor etter båten.

Men like før midnatt fikk Hovedredningssentralen kontakt med mannen som eier båtene vitnene hadde sett.

Han forklarte at båten havnet nede i en bølgedal, før den ble ført flere hundre meter avgårde ut mot havet.

Lensmannsførstebetjent Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor opplyste ved 16.tida at en mann og en kvinne observerte ei snekke 200 meter fra land. Observasjonene skjedde uavhengig av hverandre.

Men de så ingen mennesker i sjøen.

- Tre om bord

Snekka skal ha vært om lag 25 fot stor i lakkert treverk og med hvit plastoverbygg. Begge de to vitnene har forklart at de så tre mennesker om bord, antakelig en voksen og to mindreårige.

Til tross for at meldingen om den forsvunne tresnekka gitt ut på radio og tv i går kveld, var det ingen som meldte fra om en savnet båt som kunne stemme med beskrivelsen og farvannet på den aktuelle tida søndag ettermiddag.

Men sent på kveld forstod eieren av båten at han var etterlyst i en dramatisk redningsaksjon.

Fant oljekanne

Under søket ble det funnet en 25 liters oljekanne drivende i sjøen.

- Ettersom vi ikke har noen å teste oljekanna opp mot, vet vi heller ikke hvor den stammer fra. Det er observert olje på overflaten, men vi vet ikke om det kommer fra en båt som har gått ned eller fra andre båter, sier vakthavende redningsleder Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen på Sola.

Mange lokalkjente fiskere og andre deltok i søket.

<B>LETEAKSJON: Helikopter, båter og dykkere søkte etter ei tresnekke som var meldt savnet med tre mennesker om bord utenfor Sotra i går.