Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falsk Trump skyter sine motstandere i sjokkvideo

Vist av støttespillere på presidentens hotell.

SJOKK-VIDEO: Noen Trump-tilhengere har laget en falsk video der Trump skyter motstanderne sine. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Selv svorne tilhengere av Donald Trump syntes det gikk for langt, da en video med en Trump-figur som skyter sine motstandere ble vist under et støttearrangement for presidenten forrige uke.

Ikke nok med det.

Den uheldige episoden skjedde på presidentens eget Miami-hotell Trump National Doral, skriver New York Times.

Videoen ble ifølge avisa vist under en konferanse arrangert av Trump-støttespillerne i gruppen American Priority.

- Innholdet ble skaffet av tredjepersoner og var ikke assosiert med eller godkjent av konferansen, sier arrangøren Alex Phillips til avisa.

Skyter fiender

Trumps tidligere talskvinne Sarah Huckabee Sanders og hans sønn Donald jr. var til stede på konferansen men skal ikke ha sett videoen.

- Jeg støtter ikke noe slags vold mot noen, sier Sanders til New York Times.

Den omstridte videoen viser en dresskledd mann som er påklistret Trumps ansikt mens han går rundt i «Falske Nyheters Kirke».

Der skyter han mot fiender fra politikk, organisasjoner og media.

STØTTER IKKE VOLD: Donald Trumps tidligere pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders. Foto: NTB Scanpix/AP/Evan Vucci
STØTTER IKKE VOLD: Donald Trumps tidligere pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders. Foto: NTB Scanpix/AP/Evan Vucci Vis mer

Flere av dem er representert av personer med en logo som dekker hodet. Kampanjen «Black Lives Matter» («Svarte liv betyr noe») blir skutt i hodet.

Andre, som Barack Obama og nå avdøde tidligere presidentkandidat John McCain, blir utsatt for hardhendt behandling, mens TV-personligheten Rosie O'Donnell får et slag i hodet og blir knivstukket.

Ikke første gang

En person påklistret logoen til TV-kanalen CNN får en påle stukket i hodet. CNN har lenge vært en særlig smertefull torn i siden på Trump, med en kritisk tone i nyhetsdekningen av den sittende amerikanske presidenten.

VOLDSVIDEO: En falsk utgave av Donald Trump (bildet) opptrer voldelig i en video som lager oppstyr i USA. Foto: NTB Scanpix/Manuel Balce Ceneta/AP
VOLDSVIDEO: En falsk utgave av Donald Trump (bildet) opptrer voldelig i en video som lager oppstyr i USA. Foto: NTB Scanpix/Manuel Balce Ceneta/AP Vis mer

I 2017 videre-twitret Trump en mye mindre voldelig video hvor han sloss med CNN.

«Dessverre er ikke dette første gang presidentens støttespillere har fremmet vold mot media i en video de tydeligvis finner underholdende - med det er den klart verste. Bildene som vises er sjofle og grufulle», skriver CNN i en uttalelse.

Scenen det er tatt utgangspunkt i, skal være en kirkemassakre fra den mørke komedien «Kingsman: The Secret Service» fra 2014.

Videoen skal ha blitt postet på YouTube i 2018.

Opptatt president

President Donald Trump har på Twitter foreløpig ikke kommentert visningen av videoen.

Der har han for tida fullt opp å gjøre med å kommentere utviklingen i en rekke kinkige saker.

Blant disse er riksrett-saken mot ham som er under oppseiling, krigen i det nordlige Syria - og sin egen popularitet.

Trumps valgkampanje sier dette, gjennom sin talsmann Tim Murtaugh:

- Videoen var ikke laget av valgkampanjen, og vi tolererer ikke vold, sier han til New York Times.

Stephanie Grisham, talsperson for Det hvite hus, skriver på Twitter at Trump ikke har sett videoen ennå, men at han fordømmer innholdet basert på det han har hørt om den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media