- Falsk trussel mot norsk ambassade

Den truende e-posten skal ha blitt sendt fra en internettkafé i Nairobi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Kenya tror ikke trusselen mot den norske ambassaden i landet var alvorlig ment. Den truende e-posten skal ha blitt sendt fra en internettkafé i hovedstaden Nairobi.

Norges ambassade i byen ble evakuert etter å ha mottatt e-posten onsdag. Kenyansk politi tror de snart vil klare å identifisere avsenderen, slik at vedkommende kan stilles for retten.

- Så langt har etterforskerne brakt på det rene at trusselen var falsk, og at den ble sendt fra en internettkafé i sentrum av Nairobi, sa politiets talsmann Eric Kiraithe lørdag.

E-posten inneholdt trusler om angrep mot norske interesser over hele verden, deriblant turister og diplomater.

- Vi vil angripe norske interesser i verden, deriblant deres diplomater og turister i Kenya med selvmordsangrep mot deres ambassade i Lion House i Westland, mot residensen og mot bilene deres ved å benytte våre venner i Kenya, het det i e-posten.

Avsenderen hevdet å tilhøre en gruppe med tilknytning til al-Qaida. Vedkommende beskylder Norge for å hjelpe Kenya med å stjele kystområder fra Somalia, ut fra et motiv om å få tilgang til nye oljeressurser.

Norge har bistått Somalia og andre land i Afrika med å dokumentere rettigheter til kontinentalsokkelen. Regjeringen har gjort det klart at trusselbrevet mot ambassaden i Kenya ikke vil føre til at engasjementet stanses.

(NTB)

 

FIKK MAIL: Den norske ambassaden i Nairobi mottok onsdag denne trussel-mailen sendt fra en anonym E-postadresse. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
FIKK MAIL: Den norske ambassaden i Nairobi mottok onsdag denne trussel-mailen sendt fra en anonym E-postadresse. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer