Falsk vakt robbet kreftpasient

Tyven lurte til seg bankkortet til en kreftpasient ved å utgi seg for å være fra sikkerhetsavdelingen på Radiumhospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har videoopptak og fingeravtrykk av mannen.

- Det som skjedde er helt forferdelig. Tyveriet er veldig utspekulert, sier Jan Vincents Johannessen.

I går kveld reiste Radiumhospitalets direktør på jobb for å finne ut hva som hadde skjedd da en kvinnelig pasient ble fralurt bankkort og PIN-kode av en mann som utga seg for å være fra sykehusets sikkerhetsavdeling. Tyven viste kvinnen et ID-kort han hadde rundt halsen.

Besøkte offeret

Direktøren besøkte kvinnen som ble offer for tyveriet bare et par timer etter at det skjedde.

- Hun var helt rolig og tok det ganske pent, selv om hun syntes episoden var veldig ubehagelig. Kvinnen er meget oppegående og forsto underveis at noe var galt.

Kvinnen, som er pasient på sykehuset, var nede i første etasje for å bruke telefonen da en mann tok kontakt med henne.

- Hun satt i telefonen, mens mannen vandret fram og tilbake. Hun ba ham bruke en annen telefon, men da fortalte han at det var henne han måtte snakke med, fordi «det hadde skjedd noe på sykehuset». Han utga seg for å være fra sikkerhetstjenesten, og ville at hun skulle legitimere seg og bli med til hans kontor. Kvinnen hadde ikke med seg noe ID-kort, så mannen ble med opp til hennes pasientrom for å hente bankkortet hennes, sier direktøren.

På rommet lå en medpasient i senga, uten å reagere på noe unormalt. Hun trodde mannen var en pårørende. Kvinnen ble med inn på noe som visstnok skulle være mannens kontor i 6. etasje.

- Her ble hun bedt om å oppgi PIN-koden til bankkortet sitt. Så gikk mannen, angivelig for å ta en kopi av bankkortet. Han skulle komme tilbake med det. Da begynte kvinnen å ane ugler i mosen, låste døra, og ringte sine pårørende, som varslet Radiumhospitalets resepsjon. De sendte opp Securitas til rommet der kvinnen hadde låst seg inne.

Kvinnens bankkort ble sperret, men først i dag får pasienten vite om det er tatt ut penger på kortet.

Både i resepsjonen og på kvinnens avdeling var mannen rolig og ble tatt for å være en pårørende.

- Vi fikk et godt signalement på mannen av tre personer. Han er plukket ut på videoopptak fra sykehusets overvåkingskameraer. Det har vi overlevert til politiet, sier Johannessen.

Stakk i taxi

Politiet fikk melding om tyveriet i går ettermiddag og sendte ut en politipatrulje. Da den nådde fram, hadde mannen forsvunnet i en drosje. Mannen skal ha blitt satt av i Oslo sentrum. Han er 160- 170 cm høy, 30- 40 år, blond og hadde på seg mørk bukse og stripete blågrå skjorte.

Politiet har både videoopptak og fingeravtrykk av mannen, samt flere vitner som har identifisert ham på video.

HAR VIDEO: Politipatruljen kom fram etter at tyven hadde stukket fra Radiumhospitalet i taxi. De har video av mannen, samt fingeravtrykkene hans.