- Falske bevis i Treholt-saken

Slik forfalsket POT Treholt-beviset ifølge forfatter.

POLITIET JUKSET: - Politiet jukset med pengebeviset. Vi har fremskaffet ugjendrivelig bevis for at bildene, som skulle dokumentere pengefunn i Treholts leilighet før han ble arrestert, i virkeligheten må ha blitt tatt etter at Treholt ble pågrepet. Bildene er rett og slett konstruert i ettertid. De er ikke tatt i Treholts leilighet. Sannsynligvis ble de tatt i overvåkingspolitiets lokaler i politihuset på Grønland i Oslo, sier Malthe-Sørenssen til Aftenposten.
Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
POLITIET JUKSET: - Politiet jukset med pengebeviset. Vi har fremskaffet ugjendrivelig bevis for at bildene, som skulle dokumentere pengefunn i Treholts leilighet før han ble arrestert, i virkeligheten må ha blitt tatt etter at Treholt ble pågrepet. Bildene er rett og slett konstruert i ettertid. De er ikke tatt i Treholts leilighet. Sannsynligvis ble de tatt i overvåkingspolitiets lokaler i politihuset på Grønland i Oslo, sier Malthe-Sørenssen til Aftenposten. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det jeg nå skal vise dere er at POT har forfalsket et sentralt bevis mot Treholt. Nemlig pengebeviset, sa Geir Selvik Malthe-Sørensen, da han startet pressekonferansen.

- Dette er Treholts koffert slik den ser ut i dag, sa Malthe-Sørensen, som viste fram Treholt sin koffert under pressekonferansen. Håvard Hådem oppdager en tapebit som befinner seg på kofferten. Siden tapebiten var på kofferten da bildet ble tatt, burde den også vært der da Treholt ble pågrepet med kofferten. Noe et bilde av Treholt med kofferten motbeviser, mener forfatteren.

- Hva betyr dette? Det er tapebiter på kofferten da åstedsbilde ble tatt, men ikke på koffertene da Treholt ble pågrepet. Det betyr at bildet ikke kan ha blitt tatt før Treholt ble arrestert. Dette betyr at politimennene som tok bildet har løyet og at ett av de mest sentrale bevisene mot Treholt er falskt, sa Malthe-Sørensen.

- Hvorfor gjorde de det? POT var livredde for å miste ansikt, sa forfatteren under pressekonferansen.

- Det er alene grunn nok for gjennopptakelse av straffesaken, sa Malthe-Sørensen videre. Mannen som tipset Malthe-Sørensen er en pensjonert ansatt i POT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.