SVOGER: Farhan Khan er svogeren til Syed Farook, som er en av de mistenkte i San Bernardino-skytingen. Her er han under en pressekonferanse som «Rådet for amerikanske-muslimske forhold» holder i Anaheim, California. Foto: Mike Blake/Reuters
SVOGER: Farhan Khan er svogeren til Syed Farook, som er en av de mistenkte i San Bernardino-skytingen. Her er han under en pressekonferanse som «Rådet for amerikanske-muslimske forhold» holder i Anaheim, California. Foto: Mike Blake/ReutersVis mer

- Falske bilder av angriper spres på nettet

Bildene som publiseres er av broren, sier svoger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som skulle være en hyggelig sammenkomst for de på en helseinstitusjon, endte i et blodbad da Farook og Tashfeen Malik (27) ifølge politiet begynte å skyte mot festdeltakerne. 14 mennesker ble drept og 17 ble såret.

Begge ble drept da de to ble innhentet av politiet i et boligområde i San Bernardino få timer etter skytingen.

Flere nettsteder har publisert bilder av en person som påstås å være Syed Rizwam Farook - mannen som politiet i San Bernardino har identifisert som en av de mistenkte gjerningspersonene etter skytedramaet i San Bernardino.

- Bildene er av Farooks bror som var på jobben da skytingen skjedde, sier Farhan Khan. Han identifiserer seg som Farooks svoger, gift med Farooks søster.

Han snakket i morges, norsk tid, til en gruppe reportere i lokalene til «Rådet for amerikanske-muslimske forhold» i Anaheim i California. Kahn sier han pratet med Farook for en ukes tid siden.

- Jeg har absolutt ingen anelse om hvorfor han ville gjøre dette. Jeg er sjokkert, sier han.

Amerikansk politi navngir nå den andre drapsmistenkte i massaskren i San Bernadino til Tashfeen Malik - 27 år gammel kvinne.

Hun og den andre drapsmistenkte, Syed Rizwan Farook (28), var gift og hadde en datter sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Farook er født i USA i 1987, og var offentlig ansatt.

Han jobbet ifølge LA Times i den lokale helseetaten som hadde en sammenkomst på senteret.

Minst 14 mennesker ble drept da paret begynte å skyte på en fest på en helsesenter i San Bernadino.

Politiet har ennå ikke gått ut med kvinnens opphav og nasjonalitet, men sier på pressekonferansen at det ikke var andre en de to involvert i skuddvekslingen med politiet, der de to ble drept og en politimann alvorlig skadd.

Begge hadde halvautomatiske håndvåpen i tillegg til en rifle.

Ifølge politiet er to av våpnene kjøpt på lovlig vis.