- Falske bilder av angriper spres på nettet

Bildene som publiseres er av broren, sier svoger.

SVOGER: Farhan Khan er svogeren til Syed Farook, som er en av de mistenkte i San Bernardino-skytingen. Her er han under en pressekonferanse som «Rådet for amerikanske-muslimske forhold» holder i Anaheim, California. Foto: Mike Blake/Reuters
SVOGER: Farhan Khan er svogeren til Syed Farook, som er en av de mistenkte i San Bernardino-skytingen. Her er han under en pressekonferanse som «Rådet for amerikanske-muslimske forhold» holder i Anaheim, California. Foto: Mike Blake/ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som skulle være en hyggelig sammenkomst for de på en helseinstitusjon, endte i et blodbad da Farook og Tashfeen Malik (27) ifølge politiet begynte å skyte mot festdeltakerne. 14 mennesker ble drept og 17 ble såret.

Begge ble drept da de to ble innhentet av politiet i et boligområde i San Bernardino få timer etter skytingen.

Flere nettsteder har publisert bilder av en person som påstås å være Syed Rizwam Farook - mannen som politiet i San Bernardino har identifisert som en av de mistenkte gjerningspersonene etter skytedramaet i San Bernardino.

- Bildene er av Farooks bror som var på jobben da skytingen skjedde, sier Farhan Khan. Han identifiserer seg som Farooks svoger, gift med Farooks søster.

Han snakket i morges, norsk tid, til en gruppe reportere i lokalene til «Rådet for amerikanske-muslimske forhold» i Anaheim i California. Kahn sier han pratet med Farook for en ukes tid siden.

- Jeg har absolutt ingen anelse om hvorfor han ville gjøre dette. Jeg er sjokkert, sier han.

Amerikansk politi navngir nå den andre drapsmistenkte i massaskren i San Bernadino til Tashfeen Malik - 27 år gammel kvinne.

Hun og den andre drapsmistenkte, Syed Rizwan Farook (28), var gift og hadde en datter sammen.

Farook er født i USA i 1987, og var offentlig ansatt.

Han jobbet ifølge LA Times i den lokale helseetaten som hadde en sammenkomst på senteret.

Minst 14 mennesker ble drept da paret begynte å skyte på en fest på en helsesenter i San Bernadino.

Politiet har ennå ikke gått ut med kvinnens opphav og nasjonalitet, men sier på pressekonferansen at det ikke var andre en de to involvert i skuddvekslingen med politiet, der de to ble drept og en politimann alvorlig skadd.

Begge hadde halvautomatiske håndvåpen i tillegg til en rifle.

Ifølge politiet er to av våpnene kjøpt på lovlig vis.