Coronaviruset

Falske bilder florerer

Kinesiske medier skrøt av effektiv sykehusbygging, men bildet viser ikke det nye Wuhan-sykehuset. Også i Norge florerer ryktene om coronaviruset.

IKKE CORONA-SYKEHUSET: Dette bildet er ikke første del av det nye sykehuset i Wuhan, slik flere kinesiske medier meldte tidligere denne uka. Foto: Skjermdump
IKKE CORONA-SYKEHUSET: Dette bildet er ikke første del av det nye sykehuset i Wuhan, slik flere kinesiske medier meldte tidligere denne uka. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske statsmedier og en offentlig embetsmann spredte tidligere denne uka bilder av det som skulle være den første ferdigstilte delen av det påbegynte corona-sykehuset i storbyen Wuhan i Kina.

Det var fredag forrige uke at kinesiske myndigheter kunngjorde at de skulle bygge et sykehus med 1000 sengeplasser i byen der coronaviruset først ble oppdaget - på bare ti dager.

«Etter 16 timers konstruksjon ble den første bygningen av Huoshenshan sykehus i Wuhan ferdigstilt mandag.», skrev den statseide avisa People's Daily China på Twitter.

Bildene som er brukt av det nye sykehuset stammer imidlertid fra denne nettsida, som tilhører et modulbyggingsfirma i storbyen Qingdao.

Har slettet innlegg

«Gladnyheten» ble også omtalt av den statseide avisa Global Times China, og av visedepartementssjef i Kinas utenriksdepartement, Lijian Zhao på Twitter.

Artikkelen er nå slettet fra avisas nettsider, men forhåndsvisningen dukker fortsatt opp gjennom Google-søk.

People's Daily China og Lijian Zhaos Twitter-meldinger er heller ikke tilgjengelige, men Buzzfeed var raske nok til å skjermdumpe innleggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer