Falske nødraketter utløste redningsaskjon

Hovedredningssentralen for Sør-Norge vil rapportere et norskeid frakteskip med russisk mannskap til Sjøfartsdirektoratet etter at det i går kveld ble sendt opp 5-6 nødraketter utenfor Holmen Grå i Nordsjøen. Nå viser det seg at det var falsk alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningssentralen slo full alarm etter at de fikk melding om rakettene. Kapteinen på frakteskipet nekter for at rakettene ble sendt opp fra skipet, men vakthavende redningsleder Erik Hamremoen er sikker på at det var frakteskipet som sendte opp rakettene.

- Rakettene ble observert langs samme rute som lastebåten fulgte. Derfor er det noe som ikke stemmer når kapteinen påstår at han verken har sendt opp noen raketter eller sett noen, sier Hamremoen til NTB.

Redningssentralen satte i gang full søk etter en mulig havarist i farvannet mellom Florø og Bergen etter at de mottok meldingene om nødrakettene.

- En supplybåt, en tankbåt, en losbåt et loshelikopter, et Sea King helikopter og mannskaper på land deltok i søket, opplyser han.

Det er straffbart å sende opp nødraketter unødig, men det kan være vanskelig å bevise skyld i slike saker. Det er et rederi fra Tromsø som eier fraktebåten.

(NTB)