Falske politimenn kan havne i fengsel

Det er noe med nordmenn i utlandet. I badebyen Pattaya utga to nordmann seg for å være norske politimenn for å presse penger av en landsbror. Nå risikerer de en forlenget «ferie» - bak lås og slå i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nordmenn på 33 og 38 år kan havne bak gitter i Thailand etter at de utga seg for å være representanter for norsk Interpol. De falske politimennene forsøkte å presse penger av en annen nordmann i badebyen Pattaya, skriver Dagsavisen.

Trekløver

Ifølge avisa Pattaya Mail hadde de to nordmennene med seg en thailandsk mann som lot som han tilhørte den lokale politistasjonen. De tre skal ha troppet opp i offerets leilighet i Pattaya, der de påstå at de kom fra Interpol. De truet med å arrestere nordmannen for forbrytelser han hadde gjort i Norge, hvis han ikke ga dem penger. Men nordmennene havnet selv rett i den graven de så kløktig hadde gravd.

En thailandsk kvinne som så opptrinnet, gjennomskuet bløffen og varslet turistpolitiet i Pattaya. Under avhøret på politistasjonen skal de ha innrømmet utpressingsforsøket.

Ute mot kausjon

De to nordmennene ble arrestert 11. februar, men har foreløpig ikke bedt ambassaden om hjelp. De har sluppet ut av fengselet mot kausjon mens politiet vurderer videre straffeforfølging, sier første ambassadesekretær Kjell Kristian Egge ved den norske ambassaden i Bangkok.

Begge de siktede nordmennene skal ha tilknytning til den beryktede Tveita-gjengen i Oslo.

tonje.merete.viken@dagbladet.no