Falske svindel-anklager mot Høyre-profil

Generalsekretær i Unge Høyre, Mille Johanne Christensen, ble anklaget for å ha lurt unge gutter til å hente varer på Eplehuset. Nå ligger saken hos PST.

HAVNET HOS PST: Mille Johanne Christensen ble anklaget for å ha lurt unge gutter til å hente ut Macer hos Eplehuset. Både hun og Eplehuset benekter anklagene, og nå har saken havnet hos PST. Foto:
HAVNET HOS PST: Mille Johanne Christensen ble anklaget for å ha lurt unge gutter til å hente ut Macer hos Eplehuset. Både hun og Eplehuset benekter anklagene, og nå har saken havnet hos PST. Foto: Vis mer
Publisert

«Generalsekretær Mille Johanne Christensen i Unge Høyre skal ha svindlet til seg Mac(er) ved å lure unge gutter til å hente mac(er) i våre butikker. Bla. vår butikk i Storgata og Aker Brygge. Forholdene skal ha tatt sted i starten av november».

Det var ordlyden i et tips som i desember ble seint til flere norske redaksjoner, ifølge Avisa Oslo.

Det var AO som først omtalte saken, og de var også én av redaksjonene som mottok tipset. Men anklagene var falske.

I likhet med Christensen, som anklages for svindel, kjenner heller ikke den tilsynelatende avsenderen av tipset, Eplehusets daglige leder Espen Andreas Berger, til verken e-posten eller slike hendelser i butikkene.

Nå har saken havnet hos PST, skriver avisa.

- Ingenting som dette

- Jeg ble kjent med dette gjennom at jeg ble oppringt av journalister. Det er jo selvfølgelig en litt spesiell situasjon, sier Christensen til Dagbladet.

Hun forteller at hun først bare tenkte «Hva gjør man med dette?».

- Vi har vært utfor mye rart, både i Unge Høyre og i andre partier, men ingenting har vært som akkurat dette. Jeg konkluderte med at jeg ikke kunne gjøre noe annet enn å politianmelde det, sier Christensen.

Da hun leverte anmeldelsen forteller Christensen at hun først fikk beskjed om at det ikke var sikkert at politiet fikk gjort så mye med dette.

- Jeg ble jo litt bekymret, men jeg fikk liksom ikke gjort så mye annet. I løpet av helgen som gikk etter at jeg leverte anmeldelsen, slo jeg meg litt til ro med det.

På mandag fikk hun imidlertid en telefon om at politiet ville se videre på saken. Nå er saken overført til PST.

- Da ble jeg nesten litt nervøs igjen. Men det er selvfølgelig veldig bra, og jeg ble glad for at de ser på det, sier Christensen.

Forstår ikke hvorfor

PST bekrefter til Avisa Oslo at de har saken liggende hos seg, men at det foreløpig ikke er konkludert med hva de vil gjøre med saken. Altså om saken skal henlegges eller etterforskes videre.

Grunnen til at saken har havnet hos PST, er trolig fordi Christensen er generalsekretær i Unge Høyre, og at forhold mot politikere blir ansett som en trussel mot demokratiet.

- Det er i lys av rollen min at saken skal ha havnet hos PST. Det handler ikke om meg som person, sier Christensen.

På spørsmål om hun har noen tanker om hvorfor noen har gjort dette mot henne, eller om hun har noen mistanker om hvem som kan stå bak, svarer hun et klart «nei».

- Det er derfor denne saken er så spesiell, avslutter Christensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer