Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falske tv-reparatører tatt på fersken med stjålne bankkort

Ny tyveribølge mot eldre i Oslo-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo-området advarer mot en ny bølge av tyverier og kortsvindel mot eldre, som blir lurt til å slippe inn folk som ringer på og utgir seg for å være kontrollører fra Get eller NRK.

«Vi pågrep i dag to falske TV-reparatører på fersk gjerning. Svindlet kvinne på 92 år i sitt eget hjem. Tatt da de tok ut penger i minibank», skriver Oslo-politiets vinningsgruppe på Twitter fredag kveld.

Politivakta i Sandvika i Bærum opplyser til Dagbladet at det kom en henvendelse dit torsdag kveld fra eldre som hadde fått tiilsvarende besøk i bolig.

Avslørt av kamera
Og tidligere i uka tok samme politistasjon en mann på fersken på han ble avslørt av et overvåkningskamera mens han var i ferd med å ta ut 19 000 kroner med et stjålet bankkort fra eldre. Framgangsmåten var den samme.

-De tar kontakt og sier de er fra Get eller NRK, og at det er noe feil med tv-signalene. Vel inne i huset kommer det fram en kortleser, og de falske teknikerne ber om at et bankkort settes inn, og koden trykkes.

- Deretter sørger de for å bytte kort, slik at offeret får igjen er verdiløst kort, mens de selv sitter igjen med både kort og kode, sier politiførstebetjent Bjørn Egil Drangsvåg til budstikka.no.

Han er en av etterforskerne i saken mot den såkalte «Get-ligaen», som kommer opp for Asker og Bærum tingrett seinere i januar.

Der er ialt 10 personer tiltalt for å ha raidet hjemmene til eldre mennesker i flere uker sommeren 2014.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media