Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falske vektere voktet Høyre

Det samme selskapet mistet tillatelsen etter å ha lekket statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Før statbudsjettet for 1999 ble offentliggjort i 1998 ble ti vektere leid inn for å passe på de viktige dokumentene. Kort tid før statsbudsjettet skulle ut ble store deler lekket til Dagbladet.

Etter lekkasjen ble vekterselskapet fratatt tillatelsen til å drive sin virksomhet, men dette ga de bare blaffen i.

Kort tid senere ble vektere fra samme selskap leid inn av Høyre. Vekterne skulle stå for sikkerheten i Høyres Hus, melder TV2-nyhetene.

- De hadde vaktholdet i bygningen her, så de hadde tilgang til kontorene, både våre og de andre kontorene i huset her, sier Daglig leder i Høyres Hus, Øystein Eriksen til TV2 Nyhetene.

Høsten 2003 Erna Solberg ble utstyrt med livvakter på grunn av fare for sin personlige sikkerhet.

Da hadde vekterselskapet drevet ulovlig virksomhet i tilsammen fem år. Eieren av selskapet ble i 2000 dømt for seksuell omgang med mindreårige. Han var også dømt for brudd på våpenloven.

Ingen av vekterne hadde blitt sjekket hos politiet og de fleste jobbet svart. Flere av vekterne var eksjugoslaver og manglet godkjente vekterkurs ifølge TV2 Nyhetene.

I dag er det opp til politidistriktene å kontrollere vekterselskapene. Det er bare Oslo politidistrikt som bedriver aktivt tilsyn med selskapene, melder TV2.

Hele Norges coronakart