Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falskt bilde av død bin Laden

Et manipulert bilde av det som skulle være den døde al-Qaida-lederen gikk verden rundt.

FORFALSKET: Til venstre er bildet som ble utgitt for å være av Osama bin Laden død, til høyre er bildet før det ble manipulert. Foto: AFP/Scanpix
FORFALSKET: Til venstre er bildet som ble utgitt for å være av Osama bin Laden død, til høyre er bildet før det ble manipulert. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Osama bin Ladens død er hovedsak på nyhetene i hele verden, og derfor er konkurransen om å være først ute med bilder og nyheter om hendelsen stor.

Bildet som du ser øverst til venstre i denne saken ble publisert av mange medier, blant annet Dagbladet. Ifølge nyhetsbyrået AP ble det først sendt ut av Express TV. Nyhetsbyrået Reuters valgte senere å trekke bildet fordi de var usikre på om det var ekte, skriver NRK.

Bildet til høyre viser bildet som ble manipulert til å se ut som den drepte bin Laden.

Det samme bildet ble i 2009 brukt av det amerikanske utenriksdepartementet da de skulle manipulere et bilde slik at de kunne se hvordan bin Laden kunne se ut etter hver som han eldes, til bruk i USAs mest ettersøkte-liste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media