Falskt innvandrerbrev i Frp-avis

Et falskt brev fra en innvandrer til hans slektninger i hjemlandet om hvor godt han har fått det i Norge er satt på trykk i en valgavis som Fremskrittspartiets lokallag i Austevoll har utgitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder Carl I. Hagen sier til Bergens Tidende at han ikke synes om dette og at han ikke ville gjort det slik.

- Alle må jo skjønne at dette er et humoristisk innslag. Men vi vet at mange ikke ser humoren, og forvrenger alt vi sier i avisene. Derfor ville jeg ikke brukt dette «leserbrevet» i valgkampen, sier Hagen.

Det falske brevet er skrevet på dårlig norsk og er gjennomsyret av fordommer som en del nordmenn har mot innvandrere.

I det falske brevet forteller innvandreren at han jobber i et firma som heter sykekassen og at han får mye penger for å gå opp og ned i trapper på sosialkontoret. I brevet inviterer han alle sine slektninger til Norge. Sosialen betaler flybillett til alle, heter det i det fiktive brevet.

Studieleder Jan Ove Persen i Austevoll Frp er ansvarlig for valgavisen. Han sier at lokallaget vil beklage saken i lokalavisen dersom noen føler seg støtt av det fiktive leserbrevet.

- Brevet er minst 15-20 år gammelt. Jeg fant det i noen gamle papirer jeg hadde liggende, sier Persen, som ikke forstår at noen tar dette alvorlig.

(NTB)