Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falskt løve-bilde skapte panikk

Men det var ikke noe løve på fripot i England.

FALSKT: Politiet sier dette bildet som har versert i sosiale medier siden nyheten om at en løve kunne være løs i England er falskt. Det er heller ikke funnet spor etter noe løve. Foto: Twitter
FALSKT: Politiet sier dette bildet som har versert i sosiale medier siden nyheten om at en løve kunne være løs i England er falskt. Det er heller ikke funnet spor etter noe løve. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere angivelige vitneobservasjoner av en fullvoksen løve og et falskt bilde på mikrobloggtjenesten Twitter, har siden i går ettermiddag skapt panikk i landsbyen St. Osyth sør i England.

Etter nesten 24 timers intenst søk opplyser nå politiet i Essex at søkene etter den mistenkelige store katten er avblåst. Britiske og utenlandske medier, deriblant Dagbladet,  kastet seg naturlig nok over nyheten om en løve på fripot i England.

- Politiet ble kontaktet like etter klokka 19 søndag 26. august etter at feriegjester skal ha sett det de beskrev som en løve sittende på et jorde. Politiet har brukt søndag natt til å lete etter dyrespor og operasjonen fortsatte mandag morgen. Men klokka 14 i dag stoppet innsatsen etter at vi ikke har funnet noe som helst tegn på en stor katt, skriver politiet i en pressemelding.

Falskt Etter hvert dukket det opp et bilde på Twitter som angivelig beviste løvens tilstedeværelse på øya. Politiet mener bildet er falskt og advarte tidligere om forfalskede løvebilder i sirkulasjon på internett, skriver Daily Mail.

Bildet på Twitter skal ikke være det samme som politiet skal ha mottatt heller.

- Bildet viser et dyr på et jorde, det er en sandbrunfarge, men fotoet er av så dårlig kvalitet at det er umulig å si hva det er, sier  direktør Anthony Tropeano ved Colchester Zoo, som studerte bildet, til BBC.

Det var selvfølgelig dyreopptelling i den lokale dyreparken, men ingen løver eller andre var savnet.

Vildkatt - Vi tror det som ble sett på søndag enten var en stor katt eller en villkatt. Omfattende søk ble gjennomført, steder sjekket ut og vitner avhørt, likevel har det ikke blitt funnet noe som tyder på at en løve har vært i området. Vi ønsker å takke lokalsamfunnet og feriegjester for deres tålmodighet og støtte gjennom de siste 24 timene etter som tilstedeværelsen av både politi og media kan ha vært noe overveldende, skriver politiet.

Søndag kveld advarte politiet folk om å bevege seg utendørs, mandag modererte de anmodningen, ifølge BBC, til:

- Gå ut og hygg dere, men vær litt forsiktige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media