Falt 200 meter ned fra fjellet

Skiløper sendte sms til kamerat om at han var skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ulykken skjedde i Luster i Sogn i ettermiddag. Den 29 år gamle østerrikske mannen var på skitur på Soleibotntind i fjellområdet Hurrungane 2000 meter over havet. Da han gikk frem på en snøskavl, ga snøen etter, og mannen falt 200 meter ned langs fjellsida.

- De var tre som gikk tur sammen. Kameraten tok seg tilbake til hotellet og varslet, sier operasjonsleder Wenke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt. Hotellet sørget for å varsle politiet.

Brukte mobilen

Det var ikke mobildekning i området. En av løperne ble stående på toppen for å vise hvor kameraten falt utfor. Etter en liten stund fikk han en fantastisk sms fra fjellsida under seg: 29-åringen varslet selv at han var skadet, men i live.

Etter ulykken ble det sendt ut et fly for å rekognosere og finne den skadde. Han ble lokalisert etter kort tid, og et redningshelikopter hentet deretter mannen ut.

- Fjellsidene i området er høye og stupbratte, opplyser assisterende redningsleder Bjørn Magnussen.

Skiløperen fikk skader i ryggen og skulderen og er i kveld brakt til Haukeland sykehus i Bergen.

Ved Turtagrø Hotel er det ingen som ønsker å kommentere saken.

STUPBRATT: I fjellområdet Hurrungane er det stupbratte fjelltopper 2000 meter over havet. En 26 år gammel østerriker overlevde etter at han falt utfor kanten fra Soleibottind. Bildet er fra nabotoppen Store Dyrhaugstind. Foto: SCANPIX
STUPBRATT: I fjellområdet Hurrungane er det stupbratte fjelltopper 2000 meter over havet. En 26 år gammel østerriker overlevde etter at han falt utfor kanten fra Soleibottind. Bildet er fra nabotoppen Store Dyrhaugstind. Foto: SCANPIX Vis mer
Falt 200 meter ned fra fjellet