Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falt 300 meter - «lettere skadet»

- Det er et Guds under at han overlevde, sier redningsmannen om den heldige skiløperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen fra Isfjorden som falt 300 meter ned en fjellskrent under en skitur i Romsdal i går, slapp fra det voldsomme fallet med bare lettere skader, melder Adressa.no.

- Det stemmer. Vi definerer ham som bare lettere skadd, bekrefter overlege Pål Klepstad ved St. Olavs Hospital overfor Dagbladet.no.

- Mannens tilstand er stabil, og status nå er at han blir utskrevet fra intensivavdelingen allerede i dag, sier overlegen videre.

32-åringen vil imidlertid fortsatt bli liggende på en annen avdeling på St. Olavs Hospital. Hva slags skader mannen har og hvor lang tid det vil kunne ta før han blir helt utskrevet vil ikke Klepstad anslå overfor Dagbladet.no.

- Helt utrolig

En av redningsmannskapene, Finn Åge Jakobsen, sier til Adressa.no at det er helt utrolig at skiløperen i det hele tatt overlevde fallet. Jacobsen var med 330-skvadronen fra Ørland Hovedflystasjon, som i går ettermiddag reddet ut skiløperen fra fjellet.

- At han ligger og puster i dag, må jeg beskrive som helt utrolig. Han var sterkt nedkjølt, og vi antok at han hadde pådratt seg en alvorlig hodeskade. For meg er det helt uforståelig at han ikke pådro seg bruddskader, sier redningsmann Jakobsen til avisa.

32-åringen var på skitur sammen med to andre personer da den kraftige vinden tok tak i ham og sendte ham i et 300 meters fall utafor en stupbratt fjellskrent ved det 1439 meter høye fjellet Kirketaket i Møre og Romsdal.

Jacobsen kaller det hele «et Guds under», men tror at skiløperen slapp så heldig fra fallet på rundt 300 meter på grunn av det bratte fjellet.

- Han landet i snøen i en bratt bakke, og må ha sklidd nedover bakken kast i kast, forklarer Jakobsen overfor Adressa.no.

  • St. Olavs Hospitals informasjonsavdeling sendte klokka 16 i ettermiddag ut en pressemelding hvor skiløperens tilstand betegnes som alvorlig men stabil. Mannen var da flyttet fra intensivavdelingen til annen avdeling ved sykehuset.
<B>REDDET:</B> Skiløperen ble reddet av 330 Skvadronen. Helikopteret kunne ikke lande, så en redningsmann måtte fires ned 80 meter i line og skiløperen deretter løftes like høyt.<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!