Falt 400 meter - skadet albuen

Torgeir Dahle (24) trodde venninnen Karina Gilje (23) skulle dø da han så henne bli kastet nedover fjellsiden. Utrolig nok kom hun fra fallet på 300- 400 meter med en skadd albue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er det verste jeg noen gang har vært med på. Hun datt kast i kast nedover og ble slynget flere meter opp i lufta i hvert kast. Vi hørte bare at hun skrek. Det er den verste følelsen jeg noen gang har hatt. Jeg var sikker på at hun kom til å miste livet, forteller Torgeir om de dramatiske minuttene i snødrevet på Gaustatoppen i Tinn kommune i Telemark.

Det var søndag ettermiddag at Karina, Torgeir og kameraten Bjørn Næset (33), alle fra Rjukan i Tinn, la ut på turen.

De tok den nyåpnede Gaustabanen til toppen av Gaustatoppen på Rjukan, gikk til fots bortover fjellet og skulle renne på ski og snowboard ned igjen. Det var tykk tåke og snødrev i området.

- Vi så bare 5- 10 meter foran oss da vi kom til vestsiden av fjellet. Vi hadde ikke så godt feste, og Karina satt på snowboardet. Hun begynte å skli og datt utfor et heng. Det var helt forferdelig, forteller Torgeir Dahle til Dagbladet.

Også Bjørn begynte å skli, men ble stoppet av en steinrøys 50 meter nede i fjellsiden. Han lyktes å ta seg opp igjen til Torgeir.

Torgeir og Bjørn hørte Karina rope på dem nede i fjellsiden.

- Så ble det helt stille. Da hadde jeg ikke akkurat positive tanker, sier 24-åringen.

De to ante ikke hvor de var, eller hvor Karina befant seg. Heldigvis hadde de dekning på mobilen og fikk ringt 112. Dermed satte politi, redningshunder og Røde Kors i gang søk etter Karina. Etter halvannen time fikk kameratene telefon om at Karina hadde kommet seg til ei hytte og var tatt hånd om. Selv ble de hentet av en scooter fra Røde Kors. Trioen legger ikke ut på en slik tur igjen:

- Nei, det var egentlig ikke forsvarlig å gå på ski i det været. Vi brøt nok et par fjellvettregler. Og vi gjør det ikke igjen, sier Torgeir.

Karina Gilje ble operert på Notodden sykehus i går og skal være i fin form.

OVERLEVDE: - Vi ble ubeskrivelig glade da vi fikk beskjed om at Karina var i god behold, sier Torgeir Dahle (til høyre) og Bjørn Næset. Her er de og Karina Gilje på vei inn i banen 45 minutter før ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer