Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falt åtte meter og overlevde

Da Lisbeth Solheim (27) skjønte at leiligheten under henne sto i brann, kastet hun seg ut av vinduet fra tredje etasje i tau. Men taket glapp, og hun landet på magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MINNESUND (Dagbladet): - Lufta gikk ut av meg da jeg landet, men jeg kom meg på beina og løp over til naboene som fikk varslet de sovende beboerne i den brennende bygningen, sier Solheim.

Utrolig nok slapp hun unna med lettere røykskader og blåslåtte legger og lår. I dag blir hun utskrevet fra sykehuset.

Fikk ikke sove

Klokka var nesten halv fem natt til søndag da 27-åringen hørte knitrelyder fra etasjen under.

- Jeg hadde sovet en lang middagslur kvelden før og fikk derfor ikke sove denne natta. Jeg lå og leste da jeg hørte lydene. Først trodde jeg det var naboens vekkeklokke, så skjønte jeg at det var røykvarsleren. Da jeg åpnet soveromsdøra, så jeg at kjøkkenet var fullt av røyk, forteller Lisbeth Solheim fra senga på Stensby sykehus.

Hun var i undertøyet, men torde ikke bruke tid på å gå tilbake til soverommet for å kle på seg.

- Jeg var allerede svimmel på grunn av røyken. Jeg løp ut i stua og kastet branntauet ut av vinduet. Deretter kastet jeg ut dyna. Fordi jeg hadde knekt lillefingeren noen dager tidligere, klarte jeg ikke holde grepet om tauet. Det var så mye røyk at jeg ikke så bakken under meg, sier hun til Dagbladet.

Mistet alt

Ifølge Romerikes Blad kjøpte Solheim leiligheten i det gamle trebygget for et halvår siden.

- Julegavene, fotografiene, bunaden - alt brant opp. Men når jeg tenker etter på hva som skjedde, så er jeg bare takknemlig for at jeg reddet livet. Det gikk så raskt fra jeg oppdaget at det brant til jeg landet på bakken. Likevel fikk jeg røykskader. Tenk om det hadde gått lengre tid. Jeg hadde kanskje ikke vært i stand til å komme meg ut derfra, sier Solheim.

Og til tross for at branntauet først og fremst ga brannsår i fingrene, var det kanskje tauet som reddet livet til Solheim.

- Selv om jeg mistet taket i tauet omtrent fra første stund, var det en slags trygghet at det hang der, sier hun.

Sju beboere ble hjemløse i brannen. Ei ti år gammel jente og moren hoppet fra andre etasje.

FLAKS: Lisbeth Solheim kastet seg ut fra tredje etasje for å komme seg vekk fra den brennende leiligheten, men klarte ikke å holde seg fast i branntauet. Likevel var hun på føttene sekunder etter fallet. Her på Stensby sykehus, i god behold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!