Falt av danskebåten

Hun fortalte venninnen sin om scenen i filmen «Titanic» hvor heltinnen står på utsiden av rekka og holder seg fast i rekkverket. Så klatret Oslo-kvinnen i 30-årene over rekka på danskebåten. Men taket glapp. Hun falt, og forsvant i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket etter henne ble innstilt i går formiddag. Danskebåtturen som kvinnen og hennes venninne hadde kostet på seg, endte med mareritt. Ved 02.30-tida natt til torsdag gikk Oslo-kvinnen ut på ferjedekket bak på «Queen of Scandinavia». Der klatret hun over rekka.

Hensikten hennes var å etterlikne en av scenene fra filmen «Titanic», har et vitne fortalt til politiet i Halland i Sverige, som etterforsker saken.

Men handlingen fikk et tragisk utfall i virkeligheten.

Kvinnen kom seg opp på båtkanten. Hun holdt seg fast i rekkverket. Men plutselig greide hun ikke å holde seg fast.

- Taket glapp, og sjokkert så et vitne at kvinnen forsvant i sjøen, forteller vakthavende ved politiet i Halland i Sverige, Per-Arne Nilsson, til Dagbladet.

Flere avhørt

Ulykken skjedde da båten, som var på vei fra Oslo til København, befant seg i Kattegat nordvest for Vadberg i Sverige. Umiddelbart ble et fly, et helikopter og fire båter satt inn i redningsaksjonen for å finne kvinnen.

Danskebåten stoppet også opp. Mannskapet firet ned livbåter og startet søket etter kvinnen.

Det gikk imidlertid hele 20 minutter fra kvinnen falt i sjøen til kapteinen på «Queen of Scandinavia» ble varslet. Det betyr at det tok 40 minutter før ferja var tilbake i posisjonen der den tragiske ulykken skjedde. Redningsleder ved Sjöräddningscentralen i Göteborg, Börje Jacobsson, sier han ikke vet noe om hvorfor det tok så lang tid.

- Det er klart det vanskeliggjorde redningsarbeidet, sier Jacobsson, som forteller at det var relativt dårlig vær i området. Vindstyrken var 8- 10 meter pr. sekund.
Börje Jacobsson sier at det er svært sjelden de klarer å redde personer som faller over bord. Selv husker han bare ett tilfelle.

- Fallhøyden er 20 meter og vannet er hardt. Derfor hadde vi aldri noe stort håp om å finne henne.

Krisehjelp

Vakthavende ved politiet i Halland i Sverige, Per-Arne Nilsson, opplyser til Dagbladet at politiet er rimelig sikre på at kvinnen falt i sjøen, og ikke hoppet. Ifølge politiet skal ett vitne ha sett Oslo-kvinnen klatre over og falle over bord. Flere er imidlertid avhørt.

Oslo-kvinnen var på en fornøyelsestur på danskebåten sammen med en venninne da katastrofen skjedde. Venninnen har fått tilbud om krisehjelp i Sverige.

Søket etter kvinnen ble innstilt i formiddag. Hun er trolig omkommet. Kvinnen var kledd i rødt, og skulle derfor være lett å oppdage.

«Queen of Scandinavia» lå på ulykkesstedet i fire timer, og forlot farvannet først ved 6.30-tida i går morges. Båten ankom først København ved 13.00-tida i dag. I etterkant av ulykken har Nilsson hørt rykter om at flere andre passasjerer har etterliknet scenen fra «Titanic».

IKKE FUNNET:</B> Kvinnen falt over bord da båten Queen of Scandinavia befant seg i Kattegat, nordvest for Vaberg i Sverige. Umiddelbart ble et fly, et helikoter og fire båter satt inn i redningsaksjonen for å finne kvinnen, men uten å lykkes.