I SJOKK:  Russ i sjokktilstand samlet etter at russejenta fra Stabekk videregående skole falt av russebussen (inne i Hamangtunellen) ved 01-tiden i natt. Politiet har beslaglagt bilen. FOTO: TERJE AKERHAUG.
I SJOKK: Russ i sjokktilstand samlet etter at russejenta fra Stabekk videregående skole falt av russebussen (inne i Hamangtunellen) ved 01-tiden i natt. Politiet har beslaglagt bilen. FOTO: TERJE AKERHAUG.Vis mer

Falt av russebuss i fart - jente (19) bevisstløs

I Sandvika i natt. Sykehuset: hodeskader, stabilt, ikke livstruende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En 19 år gammel russejente fra Bærum er kjørt til Ullevål universitetssykehus med hodeskader etter en russebussulykke i Sandvika i natt.
 - Jenta har falt av en russebuss i fart, og hun ble funnet bevisstløs i veibanen, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i Asker i og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Jenta har hodeskader, situasjonen er stabil og ikke livstruende, fikk politiet opplyst fra sykehuset klokka 03.45.

Stabekk videregåendeBåde jenta og russebussen kommer fra Stabekk videregående skole. Foreldrene til jenta er varslet om ulykken, bekrefter politiet.

Ulykken skjedde like etter klokka 01 på E16 ved inngangen til Hamangtunnelen like i utkanten av Sandvika sentrum. Russebussen var på vei nordover.

- Både politiet og ambulanse kom til ulykkesstedet kort tid etter, og jenta var bevisstløs da hun ambulansen kjørte, sier operasjonsleder Kløvjan.
Gråtende russGråtende russ både fra ulykkesbilen og andre kjøretøy som kom til var samlet på ulykkesstedet i natt. 
E 16 var fortsatt sperret i begge retninger halvannen time etter ulykken. Det er flere omkjøringsmuligheter i området.

Jenta falt av russebussen og ned i asfalten på en rett strekning inn mot tunnelen.
60 kilometerDet er 60 kilometers fartsgrense på strekningen, og vitner Dagbladet har vært i kontakt med sier at det var et helt normalt trafikkbilde rundt tidspunktet da ulykken skjedde.

Politiet har tatt beslag i russebussen for tekniske undersøkelser, og det er rutinemessig tatt blodprøve av sjåføren.

- Vi vet foreløpig ikke mye om omstendighetene som førte til at jenta falt av bussen, hvor mange som var i bussen eller hvor fort det gikk.  Farta kan trolig fartsskriveren fortelle om, sier operasjonsleder Kløvjan.

Politiet fikk første melding om ulykken rett etter at den hadde skjedd. Det var ei jente innom Statoil-stasjonen like ved som ringte og fortalte at hun hørte rop om sykebil og at det hadde skjedd noe rett borti veien.