Falt av skiheiser - tre personer skadd

Haukeli og Kolbotn.

STOR UTRYKNING: Nødetatene rykket ut til Haukeliheisen ved Haukelifjell skisenter etter ulykken der to kvinner ble truffet av en wire. Tone Lutcherath / Haugesunds Avis / NTB Scanpix
STOR UTRYKNING: Nødetatene rykket ut til Haukeliheisen ved Haukelifjell skisenter etter ulykken der to kvinner ble truffet av en wire. Tone Lutcherath / Haugesunds Avis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To ulykker ved skisentre i Telemark og Akershus rapportert av politiet påskeaften ettermiddag.

T-krok

To personer er skadd ved Haukelifjell skisenter i Vinje kommune.

Ifølge første melding fra politiet i Telemark løsnet setet og en wire slet seg i en stolheis. Men skisenteret selv avkrefter overfor Dagbladet at det dreier seg om en stolheis.

- Vi har bare T-krokheiser, og det har skjedd en avsporing. To damer er skadd, og politi og ambulanse er på stedet, opplyser skianleggets daglige leder Stine Bastlien Vinje i 15.40-tida.

Politiet opplyser i 16-tida at den ene kvinnen er alvorlig skadd, mens den andre er lettere skadd. De utdyper at en wire som trekker krokene, har falt ned på toppen av heisen og truffet kvinnene.

Etterforskning

Haukelifjell skisenter har to skiheiser, Haukeliheisen og Vågsliheisen, ulykken har skjedd i førstnevnte. Daglig leder Vinje opplyser at senteret fremdeles har åpent.

Politiet opplyser at de oppretter sak på hendelsen. I tillegg varsles Arbeidstilsynet og Jernbanetilsynet.

Ved Ingierkollen skisenter på Kolbotn i Oppegård kommune ble én person skadd etter å ha falt av heisen.

- Det var en mann som falt av T-kroken i heisen og traff et tre. Han er på vei til Ullevål sykehus med skader i brystet, opplyser Øst politidistrikt i 15.40-tida.

Politiet opplyser videre at de oppretter undersøkelsessak på hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer