Falt for fange

BERGEN (Dagbladet): Politispanerne som fulgte etter den narkodømte fangen på permisjon, fikk seg litt av en overraskelse da han ledet dem rett til kjæresten sin - en fengselsbetjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også en annen kvinnelig betjent fant kjærligheten bak murene i Bergen fengsel. Hun hadde et forhold til en mann som sonet på avdelingen hun jobbet, men valgte å si opp jobben da forholdet ble kjent, skriver Bergens Tidende.

Sonet lange dommer

- Jeg kan bekrefte at to ansatte hadde kjærlighetsforhold til innsatte. Det skjedde ikke noe straffbart, men det er selvfølgelig helt uakseptabelt at ansatte gjør dette, sier fungerende direktør Siri F. Pettersen ved Bergen fengsel.

Hun bekrefter at det dreier seg om en norsk og en utenlandsk innsatt, som begge soner lange dommer.

- Nå som denne situasjonen har oppstått, er det naturlig å minne om våre etiske retningslinjer. Vi må være frie og uavhengige for å kunne gjøre jobben vi er satt til å gjøre, sier Pettersen til Dagbladet.

Kvinnen som var sammen med den narkodømte mannen, var ferdig med vikariat sitt som fengselsbetjent da spanerne oppdaget at hun hadde et forhold til den innsatte.

Hun var den gangen jusstudent og jobber i dag som politijurist et annet sted i Norge.

Ikke straffbart

- Vi kan ikke forhindre at folk forelsker seg. Men hvis så skjer i et fengsel, må de overordnede informeres, sier forbundsleder Roar Øvrebø i Norsk fengsel- og friomsorgsforbund til Dagbladet.

Han mener at det prinsipielt ikke er noe i veien for at innsatte og ansatte i fengsel kan være sammen.

- Da kan man for eksempel ordne det slik at de ikke har noe kontakt i fengselet, sier Øvrebø.

Han understreker at slike forhold ikke er noe utstrakt problem i Norge.

Direktør Siri F. Pettersen ved Bergen fengsel understreker at ingen av kvinnene benektet noe da forholdene ble oppdaget. Hun ønsker ikke å kommentere kjærlighetsforholdene nærmere og sier at sakene er avsluttet.

På spørsmål om den fast ansatte betjenten ville fått sparken dersom hun ikke selv hadde valgt å slutte, sier hun:

- Det er ikke straffbart å bli forelsket, men det er omstendighetene rundt som avgjør om folk blir avskjediget eller ikke, sier Pettersen til Bergens Tidende.