Falt for kongen

Gardisten gikk rett i bakken.

VANNRETT: 
En soldat besvimte da kong Harald og kronprins Haakon inspiserte garden sammen med gardesjef Ole Anders Øie og generalinspektør for hæren, Per Sverre Opedal i Gardeleiren på Huseby i Oslo i dag. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VANNRETT: En soldat besvimte da kong Harald og kronprins Haakon inspiserte garden sammen med gardesjef Ole Anders Øie og generalinspektør for hæren, Per Sverre Opedal i Gardeleiren på Huseby i Oslo i dag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kongelig gardeinspeksjon kan bli intens i junivarmen. En av de unge gardistene gikk i bakken i full mundur, men ellers gikk inspeksjonen etter planen.

Hele avdelingen sto oppstilt i full paradeuniform før inspeksjonen i Huseby leir i Oslo. Mens kong Harald og kronprins Haakon inspiserte soldatene to rader bak, besvimte den unge mannen og falt bakover. Han fikk raskt hjelp og kom ikke til skade.

Sammen med de kongelige gikk gardesjef Ole Anders Øie og generalinspektør for Hæren, Per Sverre Opedal. Inspeksjonen er en årlig tradisjon i juni.

Det er tradisjon å åpne leiren for publikum denne dagen, og ifølge Kongehuset var det mange som hadde møtt opp for å se drilloppvisningen - og for å høre kongen si de tradisjonelle ordene «God dag, gardister», hvorpå 700 gardister svarer i kor: «God dag, Herre Konge».

(NTB)

FIKK HJELP: Den unge gardisten kom ikke til skade.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FIKK HJELP: Den unge gardisten kom ikke til skade. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer